Novi ‘it’ komad za ovu sezonu je ručno rađen pleteni prsluk domaćeg brenda
Novi ‘it’ komad za ovu sezonu je ručno rađen pleteni prsluk domaćeg brenda

Novi ‘it’ komad za ovu sezonu je ručno rađen pleteni prsluk domaćeg brenda

U današnjem svijetu gdje tehnologija napreduje brzinom svjetlosti i umjetna inteligencija uveliko se koristi u modnom svijetu, stari zanati često padaju u zaborav. No, postoji jedna vještina koja odolijeva vremenu te i dalje osvaja srca ljubitelja ručnih radova – pletivo. Ova tradicionalna vještina ima dugu i bogatu povijest koja seže unazad nekoliko tisuća godina, a danas doživljava svoj preporod među entuzijastima i ljubiteljima ručnih radova širom svijeta.

Pleteni prsluk

Upravo je pletenje srž modnog brenda Ivane Vukušić, nine studio, koji se prošlog ljeta predstavio sa svojim prvim komadom – pletenom haljinom. Novi komad s nine studio potpisom je pleteni prsluk koji trenutno dolazi u dvije boje – tamno plavoj i maslinasto zelenoj. Prsluk je napravljen ručnim pletenjem od 100% merino vune, a ono što je posebno kod njega je specifičan bod te svestranost nošenja. Možete ga nositi samostalno, ali i na košulje i bluze.

nine studio pleteni prsluk Ivana Vukušić (3)

Ručni rad

Podsjetimo, Ivana Vukušić prošle godine otkrila nam je sve detalje svog brenda, kao i da je pletenje dio njenog života.

“Baka cijeli život plete i hekla, tako da oduvijek nosim komade koje je napravila za mene, ali i za tetu i mamu. Neke od heklanih komada sam naslijedila i stari su oko 20 godina. Sve što mi je ikada napravila je bilo odokativno, iz glave i bez mjerenja, a uvijek mi je bilo u centimetar taman. To me svaki put iznova fascinira. Dođem s idejom koju prokomentiramo, pa vidimo što je izvedivo i na koji način.”

 

nine studio pleteni prsluk Ivana Vukušić
nine studio pleteni prsluk Ivana Vukušić (3)

Prsluci su dostupni za kupnju u More concept storeu u Rovinju, a sve detalje o narudžbi po mjeri i informacije o haljinama i prslucima možete naći na Instagram profilu @i.ninestudio, kao i na mailu: info.ninestudio9@gmail.com

Foto: Mateja Sučević

Učitati još
Zatvori