Kultne Cortez tenisice u novim modelima za ljeto
Kultne Cortez tenisice u novim modelima za ljeto

Kultne Cortez tenisice u novim
modelima za ljeto

Čim pročitamo vijest o novom modelu tenisica želimo odmah saznati o kojem brendu je riječ. Kultura tenisica i sve što se vrti oko iste nas je potpuno zaintrigiralo. Ne znamo kada je neka vrsta obuće bila popularna kao tenisice. Posljednjih nekoliko godina, oči fashionistica usmjerene su na nove modele tenisica, a riječ je o modelima koje je gotovo nemoguće uhvatiti. Stoga često znamo skrolati web shopovima u potrazi za omiljenim modelom.

Iskražujući nove kolekcije naišli smo na modele Nike Cortez tenisica i moramo priznati kako ih zaista želimo nositi. S obzirom na to kako je riječ o kultnim tenisicama koje imaju zanimljivu modnu priču, sve detalje donosimo u nastavku.

Kratka povijest Nike Cortez modela

Ove sezone u fokusu su modeli koji su se nosili osamdesetih, a jedan od retro modela koji se vratio u modu je Nike Cortez. Tenisice koje imaju dugu povijest, prvi put su lansirane davne 1972. godine uoči Olimpijskih igara i pri samom lansiranju doživjele su pravi hype.

Osim toga, ove tenisice su ostavile veliki utjecaj u pop kulturi pa se u tom smislu možemo prisjetiti 1991. godine i nastupa Whitney Houston na Super Bowlu u Nike Cortez modelu. Ljudi su u to vrijeme bili toliko ludi za ovim modelom tenisica da su bile stalno rasprodane i bilo je gotovo nemoguće doći do istih. Sigurno se sjećate i njihove modne kampanje s Bellom Hadid u glavnoj ulozi 2017. godine koja je u to vrijeme ponovno vratila popularnost Cortez modelu. No, njihova popularnost i dalje traje, a novi modeli dolaze s različitim detaljima. Kako ćemo ih nositi i kombinirati, saznajte u nastavku.

bella hadid
Bella Hadid
Bella Hadid
Emily Ratajkowski
Bella Hadid

Nike Cortez u jednostavnoj varijanti

Posljednje vrijeme modni naglasak je na upečatljivim i vibrantnim kombinacijama i u tom smislu su i tenisice u boji popularne. No, kada biramo obuću koju nosimo svaki dan, skloniji smo nešto jednostavnijem dizajnu. Nike Cortez modeli su jednostavni, mekani i ugodni i kao takvi idealni za novu sezonu.  Dolaskom ljeta uskačemo u jednostavne i ugodne outfite na koje će savršeno pristajati basic tenisice.

Kako ih nositi?

Bilo da je riječ o Nike Cortez modelu ili ostalim modelima, tenisice su must have odabir za proljetne i ljetne kombinacije. Ove modele predlažemo nositi na bež outfite, poslovna odijela ili jednostavne gradske kombinacije. Udobne tenisice su savršen odabir za rekreaciju, ali za fashion outfite u kojima se želite istaknuti. Stoga vam savjetujemo da ugrabite Cortez model čim prije i pomoću njega kreirate savršene ljetne outfite.

Nike Cortez
Nike Cortez '23
Nike Cortez 'Gorge Green
Nike x CLOT Cortez
Nike x Sacai Zoom Cortez SP
Nike x Sacai Zoom Cortez
Nike x Union Cortez SP

Foto: Instagram (@horkruks), Nike.

Učitati još
Zatvori