Ove SPF fluide nećete osjetiti na koži, a sprječavaju mrlje i čepljenje pora
Ove SPF fluide nećete osjetiti na koži, a sprječavaju mrlje i čepljenje pora

Ove SPF fluide nećete osjetiti na koži, a
sprječavaju mrlje i čepljenje pora

Kada kažemo “ljeto”, je li vam prva stvar na pomisli SPF? Vrlo vjerojatno nije. Razmišljate o kratkim haljinama, preplanuloj puti, nezaboravnim izlascima i avanturama dok temperatura opako doseže 40 Celzijevih stupnjeva. No kako godine prolaze, tako i sunce postaje opasnije, a vrijeme za nošenje SPF proizvoda na licu nije rezervirano samo za plažu. Štoviše, prve opasnije UV zrake stižu nam već krajem ožujka, kada UV indeks pokazuje brojku 3. Što se ljeto više približava, UV indeks je sve veći, a tako i opasnost od crvenila i dehidracije.

Rekli bismo da je krajnje vrijeme za uvesti SPF u rutinu još danas, no jednako tako svjesni smo i prednosti i nedostataka SPF proizvoda. Zanimljivo je to i što će se većina složiti kako je SPF potencijalno i najkorisniji proizvod u rutini njege kože…

I doista, bitnost nošenja SPF zaštite je neosporna; osim što sprječava crvenilo i opekline, SPF u stvari usporava tzv. fotostarenje – ujedno i glavni razlog starenja! Proizvodi sa SPF-om su sve popularniji pa nerijetko viđamo nove izvedenice SPF-ova zanimljivog sastava i s multifunkcionalnim benefitima, ipak i dalje se ne smatra proizvodom koji je shvaćen dijelom svakodnevne higijene koliko, primjerice, obična krema za lice.

Jedan od glavnih razloga za to jest nesnalaženje u odabiru idealnog SPF proizvoda za sebe, pa je najčešći komentar koji možemo čuti kako su svi SPF-ovi suviše osjetni i teški na koži, ostavljaju bijeli pokrov ili se strahovito dugo upijaju.

Nekima je SPF i još bitniji!

No imate li problema s hiperpigmentacijom ili aktivnim aknama, znate da je SPF jedan od ključnih proizvoda na putu ka rješavanju vašeg kožnog problema. Upravo je sunčevo UV zračenje glavni krivac za hiperpigmentacijske mrlje, sve češći problem današnjice, kada mrlje možemo dobiti i naprosto nespretnim korištenjem proizvoda s aktivnim sastojcima poput vitamina C.

Također, kako sunce kožu stavlja u upalno stanje, aktivne akne se znaju pogoršati te se koža može početi dodatno čepiti, stvarajući više mitesera i komedona uz pojačano lučenje sebuma.

Ipak, najbolje rješenje za pojedine kožne probleme ne dolazi samo u zaštiti od UV zračenja već i pametnim skincare odlukama unutar rutine koji će pripomoći promijeniti trenutni izgled kože. Međutim, iznimka uvijek postoji, a u ovom slučaju to su novi Laboratorios BABÉ SPF fluidi, čija je uspješna bazna linija proširena matirajućim i depigmentacijskim proizvodima.

Nove inačice obožavanih fluida

Laboratorios BABÉ Sunscreen Super Fluid SPF50 i Sunscreen Super Fluid Color SPF50 stvoreni su za svakoga i pružaju optimalnu dnevnu zaštitu od opasnih sunčevih zraka u bezbojnoj ili toniranoj, ali neosjetnoj i neljepljivoj formuli. Nakon uspjeha prvotnih fluida, za ovu godinu linija je proširena proizvodima Sunscreen Super Fluid Mattifying SPF50 te Sunscreen Super Fluid Depigment+ SPF50.

Laboratorios BABÉ SPF fluid

Sunscreen Super Fluid Mattifying SPF50

Imate li mješovitu, masnu ili problematičnu kožu, Mattifying fluid je najprikladniji Super Fluid za vas. Naime, prije svega krasi ga svilenkasta tekstura bez ulja koja na lici ostavlja prirodan mat finiš. Osim potpune zaštite od UVA i UVB zračenja, štiti i od zagađenja te plavog i infracrvenog svijetla, a njegova primarna funkcija je balansiranje lučenja sebuma.

To čini niacinamidom, koji ujedno i potiče otpornost kožne barijere i pomaže smanjiti akne. Ovaj SPF se brzo upija i ostavlja kožu hidriranom, bez osjećaja težine, masnoće ili ljepljivosti, a pritom ne peče za oči, ne čepi pore i ima antioksidativno djelovanje.

fluid

Sunscreen Super Fluid Depigment+ SPF50

Ako je vaš problem hiperpigmentacija svakog oblika, pa čak i postupalni eritem, novi Depigment+ je idealan Super Fluid za vas. Naime, njegova formula je obogaćena stabilnim oblikom vitamina C te traneksamičnom kiselinom, što znači da podjednako daje antioksidativnu zaštitu, sprječava nastanak akni te djeluje lagano anti-aging, koliko i pomaže spriječiti nastanak hiperpigmentacije te ukloniti postojeće mrlje.

Laboratorios BABÉ SPF fluid

Uz zaštitu od UVA i UVB zračenja, ovaj SPF štiti i od plavog te infracrvenog svjetla, a prikladan je za sve tipove koža, pa i osjetljivu. Zgodno je znati i kako je vodoodbojan, kako je kod hiperpigmentacije doista nezgodno skine li se zaštita lica prilikom izlaganja suncu.

fluid

Nove Super Fluide brenda Laboratorios BABÉ pronađite u svim bolje opremljenim ljekarnama.

Foto: Laboratorios Babe

Učitati još
Zatvori