Nike ima najnoviji model Air Jordan 1 tenisica koji će osvojiti žensku publiku
Nike ima najnoviji model Air Jordan 1 tenisica koji će osvojiti žensku publiku

Nike ima najnoviji model Air Jordan 1 tenisica
koji će osvojiti žensku publiku

O vjerojatno najvažnijoj tenisici u povijesti sneaker kulture nikad se ne prestaje pričati, a svojim je besprijekornim dizajnom i statusom ikone uspješno osvojila i nove generacije. Posljednjih su godina Nike i Jumpman tim obratili više pozornosti na svoju žensku publiku — privlačeći različite suradnike i stvarajući komade usmjerene na njih. U nastavku toga, brend Jordan osmislio je novu temu za dame, koja se oslanja na luksuzne torbice.

Nike Air Jordan 1 High OG Praline

Nijansa Praline referira se na svoju svijetlo smeđu naglašenu boju, a značajno je odbacila obične ravne vezice za satensku vrpcu. Ovaj jedinstveni par vezica u nude, ružičastoj boju nadopunjuje nijansu Praline. Prisutna je i bijela kožna baza s detaljima “Sail” na prošivenom međupotplatu i jeziku. Završno, bijeli Wings logo na ovratniku pridružuje se notama “Praline” nijanse na oznaci jezika i gumenom potplatu.

Od jučer, 13. rujna, i službeno su u prodaji, a ne sumnjamo da će vrlo brzo osvojiti žensku publiku. Osim ženskog modela dostupni su i Younger Kids’ i Toddlers’ modeli.

Nike Air Jordan 1 High OG ‘Praline’
Nike Air Jordan 1 High OG ‘Praline’
nike air jordan praline
nike air jordan praline

Međutim, najnovija kreacija Praline brenda Jordan očito je više od puke vizualne poslastice. Balansirajući stil s udobnošću i izdržljivošću, ostaje vjeran osnovnim značajkama izvornog modela. Osjetit ćete razliku s inkapsuliranom jedinicom Air-Sole u peti, koja vam nudi laganu amortizaciju i pouzdanu zaštitu pri hodanju.

Tenisica također ima robusnu konstrukciju potplata koja udobno privija vaše stopalo i pruža izvrsnu stabilnost i potporu. I, naravno, s gumenim potplatom koji se lijepi na različite površine, stabilnost je zadana.

nike air jordan praline

Kako je nastao kultni Air Jordan 1 model?

1984. godine brend Nike bio je uporan u nastojanju da potpiše ugovor s tada 21-godišnjim Michaelom Jordanom koji je bio na glasu kao nova nada. Ipak, nitko nije mogao predvidjeti da će postati jedan od najboljih igrača košarke u povijesti. Niti da će brend Air Jordan 1 polučiti uspjeh koji će biti na vrh desetljećima i donositi zaradu o kojoj se nitko nije mogao nadati.

S velikom vjerom u talent i karizmu mladog Jordana, Nike mu je ponudio ugovor i vlastiti brend. Dizajner Peter Moore osmislio je ikonski model te odabrao dotad neviđenu kombinaciju boja za košarkaški teren. Uz logo u obliku pilotske značke te jumpman logo na jeziku (koji je zapravo skica samog Michaela), 1985. rođena je tenisica pod nazivom Nike Air Jordan 1 koja je oduševila svijet.

Ove godine snimljen je i film Air koji govori o nastanku modela Air Jordan. Osim pozadinske priče, gledatelji dobivaju uvid u njegov značaj u povijesti popularne kulture. Baš kao što to jedna od krucijalnih rečenica izgovorenih u filmu sugerira, tenisica je samo tenisica, dok u nju ne kroči netko tko će joj dati drugi značaj.

Foto: Nike

Učitati još
Zatvori