Nova platforma najpopularnijih modnih brendova i omiljenog online shopa

Nova platforma najpopularnijih modnih
brendova i omiljenog online shopa

Iz sezone u sezonu, modni svijet neprestano se mijenja. Baš poput svake nove sezone, jesen će donijeti novi uzbudljive trendove, odjevne komade i modne dodatke. Ipak, najveća i najvažnija promjena u modnom svijetu danas prelazi granice sezona, trendi krojeva, vibrantnih boja i uzoraka. S fokusom na budućnost kada je riječ o planeti i sadašnjosti kada je riječ o uvjetima radnika u modnoj industriji, sve više modnih kuća, dizajnera i brendova okreće se održivoj modi.

Nekoliko godina bit će potrebno prije no što se modni svijet okrene prema održivom načinu proizvodnje, održivim materijalima i fair trade trgovini, no sve više brendova neprestano se priključuje pokretu održive mode. Nakon što su velike promjene i planove najavili high street brendovi poput H&M-a i brendova iz Inditex grupacije, pokretu se priključio i omiljeni online shop Net-a-porter koji okuplja gotovo sva najveća modna imena danas.

UPOZNAJTE NET SUSTAIN

Nedavno, online shop Net-a-porter je, u suradnji s dvadeset i šest modnih brendova, pokrenuo platformu Net Sustain koja stavlja fokus na održive brendove. Osim što ih ističe kao pozitivne primjere među stotinama brendova, Net Sustain platforma transparentno otkriva način na koji istaknuti brendovi pozitivno utječu na modni svijet. Podijeljeni u pet različitih kategorija (Locally Made, Craft & Community, Considered Materials, Considered Processes i Reducing Waste), svaki od brendova mora zadovoljavati najmanje jedan od uvjeta održivosti.

Među brendovima koji su se već priključili novoj Net-a-porter platformi nalaze se Stella McCartney, danski brend Stine Goya, brend trenisica Veja i dvadeset i tri druga velika modna imena. Uz nove modne brendove, Net-a-porter je otkrio kako će Net Sustain platformi dodati i održive beauty brendove.

Učitati još
Zatvori