Domaći brend održive dječje mode lansirao uniseks kolekciju za male i velike
Domaći brend održive dječje mode lansirao uniseks kolekciju za male i velike

Domaći brend održive dječje mode lansirao
uniseks kolekciju za male i velike

Djeca zaslužuju sve najbolje! Istim motom se vodimo i kod dječje mode. Prošli su dani kada je odjeća imala samo funkcionalnu ulogu, danas obuhvaća puno više od toga, čak i u dječjim životima.

Kako modni entuzijasti puno pažnje i vremena izdvajaju za stvaranje vlastitog modnog izričaja, isto tako žele i za svoju djecu. No, osim globalnih fast fashion kompanija, tržište nije prenapučeno kvalitetnim regionalnim brendovima. Pogotovo ako tražite sustainable i slow fashion brend s fokusom na dječju odjeću. No, Minorenni je upravo to, i više.

Domaći brend održive dječje mode

Minorenni, brend održive dječje mode, osnovala je zadarska dizajnerica Silva Zrnić 2023., a danas je osim dječjih komada, u ponudi i uspješna lanena ženska kolekcija kao i nova uniseks linija za sve uzraste.

Za razliku od mode odraslih, pri kupnji dječje odjeće više faktora može utjecati na finalni odabir. Od udobnosti i topline pa sve do materijala i sastava odjeće. Svaki roditelj želi najbolje za svoje mališane, tako i Minorenni. Imajući na umu sve ono što želi za vlastite mališane, Silva će isto utkati i u svoj brend. U dizajnu stavlja fokus na kvalitetne materijale i sastav, kao i privlačan i bezvremenski izgled dječjih kreacija, dok istovremeno promovira sustainability i slow fashion. Uz okoliš, Minorenni brine i o svojim klijentima. Oni nude opciju povrata odjevnih komada koje dijete preraste, u zamjenu za kupon s popustom na online kupnju.

Minorenni odjeća kao dodatak capsule garderobi

S obzirom na to da se radi o slow fashion brendu, Silva svoje kreacije ne temelji na aktualnim i brzim trendovima, već neutralnoj paleti, bezvremenskim krojevima te privlačnom i šarmantnom dizajnu. I sama je otkrila kako ju inspiriraju jednostavni odjevni komadi. Baš zato kreira elegantnu i minimalističku odjeću koja će služiti odraslima i mališanima narednih par godina, u svakom stadiju života – i odrastati s njima.

Minorenni dječju ponudu krase predivne lanene haljine i ljetni setovi te udobni loungewear kompletići. U dizajnu prevladavaju bijele, krem, sive i baby blue nijanse, dok se kao key element ističu njihove kultne prugice. Svoj proces dizajniranja Silva započinje s olovkom i papirom. Nakon što nacrta novi dizajn kojime je zadovoljna, zove krojačicu da zajedno naprave krojeve. Zatim slijedi isprobavanje potencijalne kreacije na njenim mališanima. Sljedeći korak je fokusiran na precizno usavršavanje svih detalja, a po završetku slijedi izbor boja i finalna proizvodnja dječjih kreacija. Voila.

Minorenni
Minorenni

Nova uniseks linija za male i velike

Isto se tako kod uniseks komada za male i velike, Silva se drži clean estetike i suptilnog, ali privlačnog dizajna. Tako njene kreacije savršeno pristaju u capsule garderobu, koja je posljednjih par godina postala globalni modni fenomen.

Kao najnoviji dodatak Minorenni obitelji, Silva je dizajnirala majicu i hudicu u trendi butter yellow nijansi s valovitim linijama u plavoj boji. Kod udobnih hudica, valoviti dizajn je prisutan na rukavu i prsima, dok se kod majice dizajn pruža po prednjoj i stražnjoj strani komada. Što se materijala tiče, uniseks linija je izrađena od organskog pamuka, s OEKO-TEX certifikatom, te recikliranog poliestera.

Minorenni
Minorenni
Minorenni
Minorenni

Bezvremenski dizajn

Osim majice s kapuljačom i T-shirta, u novoj se kampanji našao i bezvremenski prugasti laneni set. Nova kampanja je snimana u Zagrebu, u hotelu Zonar. Uz ženskog modela, ovog puta je tu i muški – hrvatski glumac Davor Tomić, koji se, kako ističe vlasnica brenda, u ulozi modela jako dobro snašao.

Za više informacija, posjetite službenu Minorenni stranicu. A na proljeće očekujte i brojne novitete, kao i zanimljive kolaboracije brenda.

Minorenni
Minorenni
Minorenni
Minorenni
Minorenni
Minorenni

Foto: Sanja Jagatić, Instagram (@minorennieu )

Učitati još
Zatvori