Kraljica Elizabeta II. neosporna je ikona stila: Izdvajamo njene najljepše outfite
Kraljica Elizabeta II. neosporna je ikona stila: Izdvajamo njene najljepše outfite

Kraljica Elizabeta II. neosporna je ikona stila: Izdvajamo njene najljepše outfite

Svijetom je odjeknula vijest kako je u 96. godini života umrla kraljica Elizabeta II. Danas se brojni mediji, političari i državnici diljem svijeta opraštaju od nje. Osim raznolikog života, kraljica je bila poznata i po specifičnom modnom stilu. Možemo zaključiti kako je bila modna ikona i kraljica stila. U početku je bila obožavateljica cvjetnog printa i plisiranih haljina, tipičnih za 1920. i 1930. godine, dok je još bila mlada princeza. Kasnije se odlučila za balske suknje i haljine primjerenije njezinom royal statusu.

Kraljica Elizabeta II. kao modna ikona

Kraljica Elizabeta II. udala se 1947. godine u prekrasnoj haljini koju je dizajnirao Norman Hartnell kombinirajući nježne bisere, kristalni vez i svileni šlep duži od četiri metra. Nakon što je kraljica došla na prijestolje, on joj je postalo i službeni dizajner i odijevao ju je za državne bankete i primanja u inozemstvu. Za svoje dnevne kombinacije, kraljica je pozivala dizajnera Hardyja Amiesa. U kasnijim godinama, kraljica je stvorila prepoznatljiv stil odijela u jarkim bojama, Launer torbicu i Anello & David natikače. Kada je bila u privatnim odajama, nosila je komade od tvida, osobito Burberry.

Iako je često trebala biti uniformirana i prilagođavati svoje odjevne kombinacije prigodama, razvila je modni izričaj svojstven samo njoj. Dok brojni mediji pričaju o njezinom životu, mi se želimo oprostiti od nje inspirirajući se njezinim outfitima i ponavljajući kako imati stila zapravo ne znači slijepo slijediti trendove već biti svoj. U kojoj god prilici i prigodi se nalazili, svaki outfit možete prilagoditi svojoj osobnosti i autentičnosti. Na kraju dana stil je ono što mi sami jesmo. Autentičnost, kreativnost i hrabrost igranja modom na zanimljiv način.

Učitati još
Zatvori