Je li ovo njegova posljednja kolekcija? Jacquemus je senzacionalnom revijom proslavio 15 godina rada
Je li ovo njegova posljednja kolekcija? Jacquemus je senzacionalnom revijom proslavio 15 godina rada

Je li ovo njegova posljednja kolekcija? Jacquemus je senzacionalnom revijom proslavio 15 godina rada

Kako cruise kolekcije trenutno vode modnu politiku, odvele su nas na različite strane svijeta. Od Marseillea do Londona i Škotske, putovnice modnih fanatika tijekom cruise modne sezone koketiraju s globalnim markicama. Do sada su nas neke kolekcije razočarale, dok smo određene komade već stavili na listu želja. No, s nestrpljenjem smo iščekivali francusku etiketu koja predstavlja simbol autentičnosti, Jacquemus. Francuski brend u sredini cruise sage predstavio je novu kolekciju fall winter 24 kao odu svojoj petnaestoj godini postojanja. Kolekcija LE MARIAGE sa sobom je donijela i sudbonosno DA na francuski način, dok nam novi modni jubilej pod potpisom La Casa poručuje da ovosezonsku stilsku inspiraciju pronalazimo u garderobi slavne Brigitte Bardot.

While in Capri…

Kao odabranu (i uvijek atraktivnu) lokaciju predstavljanja nove kolekcije, Jacquemus je odabrao Capri. Destinacija koja evocira talijansko ljeto, prenosi dolce vita, ali ima i sentimentalno značenje za poznatog dizajnera. Naime, Simon Porte Jacquemus inspiraciju za stvaranje svog brenda pronašao je gledajući film Le Mépris Jean-Luca Godarda. Svoju reviju odlučio je smjestiti u Casa Malaparta, čija je divna arhitektura predstavljena u jednoj od scena kultnog filma. Kinematografsko izdanje, koje također predstavlja ne tako sretnu ljubav, s Brigitte Bardot u glavnoj ulozi, imalo je utjecaja i na modnu industriju. Također, Simone nam je predstavio još jednu poveznicu s ovim legendarnim filmskim izdanjem. Naime, nova Jacquemusova djevojka Jennie Ruby Jane, pjevačica benda BLACKPINK, pozirala je u crvenom ručniku, naglašavajući kultnu scenu iz filma.

Sneak peeks before the show

Život na talijanskoj obali je sladak, ali svakako još slađi kada se u modnu priču ovog podneblja uključi Jacquemus. Jacquemus nam je svojim inovativnim marketingom dao do znanja da je stigao na Capri i da se priprema za svoj grandiozni trenutak. Od peglanja odjeće na dasci za surfanje usred mora do vožnje bicikla s bezbroj prepoznatljivih šešira s njegovim potpisom, Jacquemus i marketing definitivno predstavljaju modni dream team.

La Casa

Uz potencijalnu najavu da mu je ovo posljednja kolekcija unutar brenda, Simone Porte Jacquemus je povodom petnaeste obljetnice brenda predstavio kolekciju Fall Winter 24 La Casa. Kao komad koji će zasigurno predstavljati sljedeći trend sezone istaknuli su se uže marame vibrantnih boja koje su podsjetile na retro vibe pedesetih godina prošlog stoljeća. Stilska igra koja zagovara bezvremenski chic i poziva na francusku rivijeru, imperativ je nove kolekcije. Duge haljine bez leđa igrale su na kartu seksipila, dok su nas upečatljivi krojevi kaputa podsjetili na kompleksne siluete s kojima koketira poznata etiketa u svojoj ready-to-wear sagi. Kao jedne od najdominantnijih boja istaknule su se maslac žuta, crvena i nebesko plava.

Krojevi nove kolekcije poslali su ljubavno pismo ikoni francuskog filma Brigitte Bardot, kao i njenom prepoznatljivom stilu odijevanja. Front row je glorificirao siluete La Casa kolekcije pokazujući na francusku etiketu, sa svojim J oblikom.

Spomenuta kolekcija dostupna je na službenoj stranici brenda Jacquemus.

*Članak preuzet s portala Journal.rs.*

Foto: Instagram /@jacquemus

Učitati još
Zatvori