Novi Jacquemus store za najmekšu kupovinu
Novi Jacquemus store za najmekšu kupovinu

Novi Jacquemus store za najmekšu kupovinu

Francuski modni brend Jacquemus posljednje je vrijeme sve veći hit među stylish djevojkama, a njihove prepoznatljive torbice žele imati svi. Tvorac brenda Simon Porte Jacquemus sa samo 19 godina iz Provanse se doselio u Pariz gdje je 2009. osnovao brend. Iako na modnoj karti postoji više od desetljeća, Jacquemus je počeo ozbiljno vladati svjetskom scenom zadnjih nekoliko godina. Nagli uspon i činjenica da su njegovi komadi toliko traženi rezultirala je nedavnim otvaranjem njegove prve samostalne trgovine u Parizu. Nakon što je izgledom trgovine na Aveniji Montaigne ostavio sve bez teksta, Jacquemus ne prestaje oduševljavati. U poznatoj robnoj kući Lafayette, osvanula je Jacquemus nova trgovina koja izgledom podsjeća na spavaću sobu u kojoj se sanjaju najljepši snovi.

Jacquemus butik kao tvornica snova

Zašto nas ovaj prostor podsjeća na mjesto gdje se sanjaju najljepši snovi? Zato što je Jacquemus nova trgovina u robnoj kući Lafayette u potpunosti napravljena od jastuka. Prostor velik oko 60 četvornih metara dizajnirao je poznati nizozemski studio AMO. Činjenica da se radi o prostoru bez prozora i dnevnog svjetla inspirirala je arhitekte da stvore okruženje spavaće sobe. Svi zidovi kompletno su obučeni u mekanu tkaninu, a stalci za torbice, kao i mjesta za odmaranje kupaca su napravljeni kao brdo jastuka posloženi jedni na druge. Ideja prostora je da pozove kupce da se odmore i razgledavaju koliko im srce želi.

Svi jastuci napravljeni su od lana, a razlog odabira te tkanine leži u tome da je lan zaštitni znak Provanse. Korijeni tvorca brenda Simona su tamo i dizajneri su tako željeli povezati Simonov dom i pariški dućan u Lafayett robnoj kući. Boja koja prevladava je krem bijela koja u kombinaciji s diskretnom rasvjetom daje osjećaj smirenja.

Minimalizam, jednostavni materijali i krojevi čiji su zaštitni znak transparentni detalji ono su što odlikuje Jacquemus. Rekli bismo francuski chic s notom modernizma uz jedan neizostavni twist. Jedinstvenost ovog brenda je i osobnost dizajnera koja je uključena u pojedinu liniju jer svaka kolekcija priča jednu priču o Simonovom životu. Danas nije dovoljno imati samo dobar proizvod. Danas u moru konkurencije moraš imati priču koju će kupci prepoznati i prihvatiti. A ono što žene diljem svijeta privlači kod Jacquemusa je njegova pristupačnost koja nikako ne isključuje luksuz i kvalitetu. Uživajte u pogledu na još jedan divan Jacquemus prostor.

Foto: Instagram (@jacquemus)

Učitati još
Zatvori