Priča hrvatskog brenda koji nas vraća na tvorničke postavke
Priča hrvatskog brenda koji nas vraća na tvorničke postavke

Priča hrvatskog brenda koji nas
vraća na tvorničke postavke

Fotografija je ekstenzija mene. Prostor u kojem boravim i komuniciram ono što vidim i čujem. Putem nje postavljam pitanja i odgovaram. Zahvaljujući njoj postoji jezik na kojemu me moguće prevesti, zahvaljujući njoj postoji način da opišem sebe ne upličući riječ kao sredstvo, ton kao sugestiju, boju kao privid.

Ovoga puta dovela sam svoj vizualni jezik ovdje kako bi se putem fotografije osvrnula na bitne pojmove današnjice u domeni industrije i mode.

Čemu nam ti pojmovi služe? O čemu oni govore? Kako ih staviti u kontekst?

Lissa Loud ones
Lissa Loud ones

Loud Ones – Lissa

Postoji fizičko utjelovljenje svih tih pojmova i ideja od kojih polazim, a iza svega toga stoji hrvatski brend Loud Ones i njihova kolekcija ‘Lissa’.
Svjesni smo, ali nedovoljno da je došlo vrijeme da odemo korak natrag kad je u pitanju kultura mode i kultura generalno.

Pitanja kojima se bavi ovaj brend su između ostalog; održivost, etička produkcija, funkcionalnost, kvaliteta, autentičnost. Baš zato imala sam poriv da malo glasnije odjekne suština i snaga ove priče i da putem fotografije sagledamo neke od mnogih aspekata Lissa kolekcije kroz moj objektiv.

Ljubavne scene evociraju povratak onome što je suštinski važno, temeljne vrijednosti kojima kao društvo raspolažemo slabije nego ikada.

Kvaliteta ispred kvantitete

Cilj ove priče je povratak procesu koji ne mora niti brz ni lak već istinit i čvrst. Povratak na količinu odjevnih predmeta koja nas odvaja od hiperkonzumerizma, a zbližava nas s kreativnom funkcionalnošću i individualiziranom estetikom.

Kolekcija se sastoji od hlača i jakne. Diktira jasnoću, otpornost, adaptabilnost.

S vremenom će izgubiti boju, poprimit će drugačiju teksturu…

Materijali i kroj zajedno su prošli kroz proces istraživanja sastava, promjene i strukture. Za kraj su se spojili u savršenom omjeru lana i pamuka,a nastali su u rukama domaćih zanatlija koji još uvijek rade za one koji biraju originalnost i podupiru proces kvalitete i životnosti.

Ova unisex kolekcija poziva nas na odgovornost i vraćanje k sebi u vremenima kad se suviše gubimo u kvantiteti zaboravljajući važnost kvalitete i njezinih primarnih vrijednosti.

Lissa Loud ones
Lissa Loud ones
Lissa Loud ones
Lissa Loud ones

Tekst i foto: Ana Dujam

Učitati još
Zatvori