Modna kuća Chanel briljirala na Tjednu mode u Parizu
Modna kuća Chanel briljirala na Tjednu mode u Parizu

Modna kuća Chanel briljirala na
Tjednu mode u Parizu

Tjedan mode u Parizu nam je omiljeni modni događaj i vrijeme kada svi ljubitelji mode na dnevnoj bazi gledaju umjetničke poslastice. Svake godine imamo nove favorite jer je riječ o velikom trudu i produkciji, ali postoje i modne kuće koje nas nikada ne razočaraju. Chanel je modna kuća koja uvijek igra na sigurno, drže se svoje estetike i s tim baš nikada ne pogriješe. Poznata pariška lokacija s kojom je profinjena modna kuća praktički saživjela, pretvorila se u kulisu za neke od najboljih lookova, ali i trendova koje ćemo nositi u 2023. godini.

Što smo sve zapamtili s Chanelove modne revije

Francuski umjetnik Xavier Veilhan koji se bavi fotografijom, skulpturom, filmom, slikarstvom i instalacijama je napravio spektakularnu scenu za ovu modnu reviju. Naime, umjetnik je napravio instalacije od drva u obliku životinja koje su lajtmotiv cijele kolekcije u koje su bili skriveni modeli prije samog izlaska na pistu. Efekt iznenađenja koji je pridonio i ovako magičnom ambijentu je oduševio prisutnu publiku.

Riječ je o prekrasnom i bezvremenskom trenutku koji ovaj umjetnik uvijek priredi. Kreativna direktorica modne kuće Chanel, Virginie Viard za ovu kolekciju crpila je inspiraciju iz interijera stana Gabrielle Chanel. Riječ je o stanu koji sadrži veliku zbirku predmeta, skulptura i crteža životinja koji su poslužili kao svojevrsna inspiracija za modnu kulisu i dizajn odjeće.

Duge haljine, tvid, taft, čipka, naglašeni ovratnici, pelerine samo su neki od motiva koji su obilježili ovu kolekciju. Chanel revija uvijek završi besprijekornom vjenčanicom pa je tako bilo i ovog puta. Reviju je zatvorila manekenka Anna Ewers u mini vjenčanici od tila s izraženim strukom i ultratankim visećim naramenicama, kao i nevjerojatnim velom koji je padao tik do dna haljine.

Bijela boja je dominirala revijom, a vjenčanica je stvorila magičnu završnicu kao i uvijek. Osim toga, revijom su dominirale i kultne čizme s legendarnim crnim okruglim vrhom. Chanel je zapalio drugi dan pariškog Tjedna mode i iznova dokazao kako je modna kuća koja nameće svjetske trendove, ali i pomiče granice.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori