Kakve ćemo torbe nositi sljedeće sezone? Bottega Veneta u Milanu je najavila velik trend
Kakve ćemo torbe nositi sljedeće sezone? Bottega Veneta u Milanu je najavila velik trend

Kakve ćemo torbe nositi sljedeće sezone? Bottega Veneta u Milanu je najavila velik trend

Kako se Tjedan mode u Milanu približava kraju, a mislima smo već u Parizu, ostalo je taman toliko vremena da se osvrnemo na još jednu reviju talijanskog brenda čiju evoluciju pomno pratimo posljednjih godina. Bottega Veneta sigurnim korakom napreduje nakon što se Daniel Lee preselio iz Milana u londonski Burberry. Na tom putu, brend već dvije godine predvodi Matthieu Blazy, koji samouvjereno nastavlja ono što je njegov prethodnik započeo. Bottegin komercijalni preporod Lee je incirao jednim komadom – torbama, a Blazy sada koristi isti “instrument”, i to prilično vješto.

Around the world with Bottega Veneta

Za ovu je kolekciju Blazy koristio motive iz različitih dijelova svijeta, a to se odrazilo, kako na odjevne komade, tako i na modne dodatke. Detaljima je utkao inspiraciju različitih podneblja, pa tako primjećujemo indikacije tropskog lišća, ali i tradicionalna tkanja sjevernih zemalja. Torbe koje Bottega predlaže za sljedeću sezonu prepoznatljive su teksture isprepletene kože. Francuski dizajner poigrao se oblicima i veličinima kako bi predložio nove statement komade. Time je jednoglasno poručio: spakirajte vaše Jacquemus Le Chiquito i druge minijaturne torbe.

S obzirom na to da je riječ o ljetnoj kolekciji, Blazy je reinterpretirao i staple plažni komad – pletenu torbu. Inače gotovo neizostavno napravljena od rafije, ovdje je provučena kroz “Bottega filter” i napravljena od krupnog kožnog “pletiva”. Tako se Francuz vješto poigrao sezonskim komadom, čija je nosivost nerijetko ograničena na par mjeseci, i ponudio nešto pragmatičniju verziju koja bi čak i od plažne torbe napravila investement piece.

Blazy nije previše pažnje posvetio torbama manjih dimenzija, ali ipak je ponudio nekoliko komada koje bismo lako mogli zamisliti kao upečatjiv finalni dodatak outfitu u sezoni pred nama.

*Članak je preuzet s portala Journal.rs.

Foto: Spotlight Launchmetrics

Učitati još
Zatvori