Još jedan cool danski brend stigao je u naš ID store

Još jedan cool danski brend
stigao je u naš ID store

Netom završeni modni mjesec, koji su zatvorile pariške revije, za buyere splitskog ID store-a turbulentno je razdoblje jer tada sudjeluju u putujućem cirkusu modnih plemena koja ne zaobilaze ni meku danskog dizajna – Kopenhagen.

Kakofonija svega skandinavskog polagano se pretvara u zaglušujuću buku od koje pravi poznavaoci danskog dizajna bježe glavom bez obzira. Jedno od danskih dizajnerskih imena koje u sebi sadrži onaj toliko željeni Pernille Teisbaek street style efekt je sada dostupno i domaćim zaljubljenicama u modu. U ID store u Splitu nedavno je stigla nova proljetna kolekcija danskog brenda Baum Und Pferdgarten, koja obiluje prozračnim haljinama retro stila. Cijela kolekcija imena “SilverLake” zapravo je posveta 70-im godinama prošlog stoljeća te pripadnicama jet-seta i njihovim ikoničnim zabavama pored bazena.

Jedan od najtraženijih komada iz kolekcije je široki remen za struk u boji konjaka koji se kombinira na sve i preko svega, savršeno “grli” proljetne blejzere i balonere te potiče dramatičan efekt siluete širokih ramena i naglašeno uskog struka koji želimo ove sezone. Većina artikala je izrađena od recikliranih materijala te time pridonose održivom razvoju industrije.

ID store se ponosi sa činjenicom da većina brendova koje imaju u ponudi za kreativne direktore imaju upravo žene, dok su iza Baum Und Pferdgartena čak dvije žene: Rikke Baumgarten i Helle Hestehave. Ime brenda je zapravo igra slova imena i prezimena samih dizajnerica, a brend su osnovale još 1999. godine i do danas su okupile oko sebe cijelo more obožavateljica njihove pomaknute estetike.

Njihova revija je uz Gannijevu nezaobilazna na Tjednu mode u Kopenhagenu, a podrška koju su dobile od međunarodnih medija i najpopularnijih influencerica na svojoj posljednjoj reviji za jesen-zimu 2018. je pokazatelj popularnosti Baum Und Pferdgarten stila.

Osobni stil je ono što nas diferencira i čini prepoznatljivima, dok je styling ono što čini od obične robe dobitnu kombinaciju. Ova izjava kao mantra odzvanja fizičkim i virtualnim prostorom ID store-a, jer danas zaista možemo kupiti sve, ali stil i dalje moramo ‘naučiti’ i osjetiti ga.

Učitati još
Zatvori