69-godišnji model Maye Musk je naša trenutna Instagram inspiracija

69-godišnji model Maye Musk je naša
trenutna Instagram inspiracija

Objavu dijeli Maye Musk (@mayemusk)

Otkako je Instagrama, otvorio nam se jedan veliki prozor u živote ljudi sa svih strana svijeta, a naročito celebrityja koji nam putem Instagram fotografija djeluju bliže no ikad. Naravno, u većini slučajeva je riječ o pomno kuriranom sadržaju koji su sami odabrali podijeliti sa svijetom, no to je svejedno odlična prilika za doznati o njima nešto više no što bismo inače saznali offline.

Instagram je također jedna odlična svakodnevna modna inspiracija i na njemu možda vladaju blogerice u 20-ima i 30-ima, ali svakako vrijedi obratiti pozornost i na nešto starije generacije koje se podjednako vješto služe ovom popularnom društvenom mrežom. Već smo vam pisali o francuskoj autorici i kolumnistici Sophie Fontanel koja ima genijalan minimalistički stil, redovito dokumentiran fotografijama na Instagramu, a sada nam je na radar došla Maye Musk, 69-godišnjakinja koja ima pet desetljeća dugu karijeru modela i usput rečeno, mama je Elona Muska, poznatog biznismena i osnivača te suosnivača zvučnih kompanija SpaceX i Tesla Inc.

Objavu dijeli Maye Musk (@mayemusk)

Maye Musk rođena je 1948. u Kanadi, otkuda se njena obitelj dvije godine kasnije preselila u Pretoriju, središte izvršne vlasti u Južnoafričkoj Republici. Ondje je provela cijelo svoje djetinjstvo, a 1969. godine čak je bila finalistica u natjecanju za Miss Južnoafričke Republike. Ubrzo nakon toga udala se za inženjera Errola Muska s kojim se upoznala u srednjoj školi i par je u braku dobio troje djece: Elona, Kimbal i Toscu. Svo to vrijeme Maye se bavila modelingom, a paralelno stekla i visoka zvanja – magistrirala je dijetetiku na sveučilištu u JAR-u i zatim nutricionizam u Kanadi. Upravo je u Kanadu preselila zajedno s djecom nekoliko godina nakon razvoda od Errola te je ondje nastavila karijeru modela.

Objavu dijeli Maye Musk (@mayemusk)

Pojavljivala se u Revlon kampanjama, imala ulogu u spotu Beyonce, a svojom pojavom čak je ukrasila i kutije Special K žitarica. Često je krasila i naslovnice, na kojima su je poželjeli, primjerice, magazin Time, New York Magazine, L’Officiel, Vogue Italia i Elle Canada. Reklamne kampanje kojima je također doprinijela, bile su one Targeta i Virgin America. 2015. godine potpisala je ugovor s agencijom IMG Models, koja je u posljednjih nekoliko godina zaslužna za uspjeh mnogih influencera, te ju od onda viđamo mnogo češće. U rujnu 2017., za Maye Musk dogodio se novi uspjeh – postala je ambasadorica uspješnog američkog make upa brenda CoverGirl i sa 69 godina u toj se ulozi upisala u povijest.

Objavu dijeli Maye Musk (@mayemusk)

Baš kao i brojni, od nje višestruko mlađi modeli, koji zbog posla moraju održavati profile na društvenim mrežama, jednako aktivna na Instagramu je i 69-godišnja Maye te ju pratiti možete na profilu @mayemusk. Ondje ćete svakodnevno moći vidjeti fotografije angažmana koje je odradila za poznate modne magazine i dizajnere, no isto tako zaviriti u njen vrlo uzbudljiv privatni život.

Maye Musk i dalje se bavi dijetetikom i nutricionizmom, zbog kojih često putuje svijetom i održava predavanja, a bogati društveni život zahvaljuje pojavljivanju na mnogim prestižnim i glamuroznim događanjima na kojima se okuplja sama krema Amerike. Zašto još volimo Maye Musk, koja također ima genijalan stil, provjerite u nastavku gdje vam donosimo još isječaka s njena Instagram profila, kao i fotografije s crvenog tepiha.

Inspirativna Maye Musk u nekoliko fotografija:

Objavu dijeli Maye Musk (@mayemusk)

Objavu dijeli Maye Musk (@mayemusk)

Objavu dijeli Maye Musk (@mayemusk)

Objavu dijeli Maye Musk (@mayemusk)

"First Monday In May" World Premiere - 2016 Tribeca Film Festival Opening Night

Harper's BAZAAR celebrates 150 Most Fashionable Women at Sunset Tower presented by TUMI in partnership with American Express, La Perla and Hearts On Fire

The amfAR New York Gala 2017 Sponsored By FIJI Water

2017 Vanity Fair Oscar Party Hosted By Graydon Carter - Arrivals

Etihad Airways Celebrates Runway To Runway With Special Guest Julien MacDonald Obe

Harper's BAZAAR Celebrates "ICONS By Carine Roitfeld" At The Plaza Hotel Presented By Infor, Laura Mercier, Stella Artois, FUJIFILM And SWAROVSKI - Red Carpet

Foto: Instagram, Guliver/Getty Images

Učitati još
Zatvori