Nepraktične mikro torbice su out, konačno se vraćaju torbe u koje sve stane
Nepraktične mikro torbice su out, konačno se vraćaju torbe u koje sve stane

Nepraktične mikro torbice su out, konačno se
vraćaju torbe u koje sve stane

Dok se svijet mode konstantno razvija i mijenja, neki trendovi se vraćaju sa svježim perspektivama i u većim dimenzijama. Jedan od najupečatljivijih trendova u 2023. godini su bez sumnje oversized torbe koje su preplavile modne piste i ulice diljem svijeta. Ovaj nezaustavljivi povratak velikih torbi donosi nam spoj praktičnosti, stila i samopouzdanja. Otkad je Kendall Jenner fotografirana kako nosi oversized Bottega Veneta torbu 2021. godine, svi smo uzbuđeno čekali povratak ovog predvidivog cirkularnog trenda. 

Louis Vuitton, Bottega Veneta i Chloe bile su samo neke od modnih kuća koje su poslale oversized siluete niz piste tijekom proljeća/ljeta 2023., a sada modni entizijasti diljem svijeta hvataju trend. Čak su i brendovi poznati po malim torbicama, povećali dimenzije svojih modela i stvorili vlastitu varijaciju na trend.

Eksperimentiranje s bojama, uzorcima i teksturama

Oversized torbe su se vinule u sam vrh modnih trendova zahvaljujući svojoj raznolikosti uz koju možete izraziti opuštenost i sofisticiranost u isto vrijeme. Ove torbe nude prostor za sve što vam je potrebno, bilo da je riječ o laptopu, dnevniku, šalici kave ili omiljenom parfemu. Njihova prostranost omogućuje da se lako nosite sa svakodnevnim izazovima, bez da žrtvujete svoj stil.

Ono što je posebno zanimljivo u vezi oversized torba u 2023. je raznolikost dizajna i materijala. Od luksuznih kožnih modela do ekološki prihvatljivih opcija izrađenih od recikliranih materijala ili trendy trapera, ove torbe dolaze u raznim varijacijama koje odražavaju osobnost nositelja. Isto tako, oblik i stil ovih torbi također varira – od klasične tote torbe do bucket torbe s monogramom ili nepraktične clutch torbe.

Oversized torbe također su se pretvorile u pravo modno platno za umjetnički izraz. Mnogi brendovi i dizajneri eksperimentiraju s bojama, uzorcima i teksturama kako bi stvorili torbe koje su prava umjetnička djela. To dodatno podcrtava ideju da modni dodaci nisu samo funkcionalni, već i izražajni, te da mogu doprinijeti individualnosti i kreativnosti vašeg stila.

Praktičnost, funkcionalnost i stil u jednoj torbi

Ne možemo zaboraviti spomenuti i praktičnost oversized torbi kao trenda. U svijetu koji brzo živi, veće torbe omogućuju nam da sve bitno uvijek imamo pri ruci. One su rješenje svim hektičnim danima, pomažu nam da ostanemo organizirani i spremni suočiti se sa svim izazovima koje nam život donosi.

U konačnici, oversized torbe su dokaz da moda može biti funkcionalna i estetski privlačna istovremeno. Ovaj trend nas podsjeća da se odijevanje ne svodi samo na izgled, već i na način na koji se nosimo sa svijetom oko nas. Neka vaša torba bude ne samo modni statement, već i pouzdan pratitelj na vašem putovanju kroz 2023. godinu.

Klasična kožna torba preko ramena

Torba od pletiva i rafije

Traper torba tote modela

Shopper torba s uzorkom

Torba s monogramom

Kožna tote torba

Ležerna torba od tkanine

Clutch torba

FOTO: Zara, H&M, Mango, &otherStories, Pull&Bear, Asos, Instagram (@hannahlewisstylist @amaliemoosgaard)

 

Učitati još
Zatvori