Nepraktične mikro torbice su out, konačno se vraćaju torbe u koje sve stane
Nepraktične mikro torbice su out, konačno se vraćaju torbe u koje sve stane

Nepraktične mikro torbice su out, konačno se
vraćaju torbe u koje sve stane

Dok se svijet mode konstantno razvija i mijenja, neki trendovi se vraćaju sa svježim perspektivama i u većim dimenzijama. Jedan od najupečatljivijih trendova u 2023. godini su bez sumnje oversized torbe koje su preplavile modne piste i ulice diljem svijeta. Ovaj nezaustavljivi povratak velikih torbi donosi nam spoj praktičnosti, stila i samopouzdanja. Otkad je Kendall Jenner fotografirana kako nosi oversized Bottega Veneta torbu 2021. godine, svi smo uzbuđeno čekali povratak ovog predvidivog cirkularnog trenda. 

Louis Vuitton, Bottega Veneta i Chloe bile su samo neke od modnih kuća koje su poslale oversized siluete niz piste tijekom proljeća/ljeta 2023., a sada modni entizijasti diljem svijeta hvataju trend. Čak su i brendovi poznati po malim torbicama, povećali dimenzije svojih modela i stvorili vlastitu varijaciju na trend.

Eksperimentiranje s bojama, uzorcima i teksturama

Oversized torbe su se vinule u sam vrh modnih trendova zahvaljujući svojoj raznolikosti uz koju možete izraziti opuštenost i sofisticiranost u isto vrijeme. Ove torbe nude prostor za sve što vam je potrebno, bilo da je riječ o laptopu, dnevniku, šalici kave ili omiljenom parfemu. Njihova prostranost omogućuje da se lako nosite sa svakodnevnim izazovima, bez da žrtvujete svoj stil.

Ono što je posebno zanimljivo u vezi oversized torba u 2023. je raznolikost dizajna i materijala. Od luksuznih kožnih modela do ekološki prihvatljivih opcija izrađenih od recikliranih materijala ili trendy trapera, ove torbe dolaze u raznim varijacijama koje odražavaju osobnost nositelja. Isto tako, oblik i stil ovih torbi također varira – od klasične tote torbe do bucket torbe s monogramom ili nepraktične clutch torbe.

Oversized torbe također su se pretvorile u pravo modno platno za umjetnički izraz. Mnogi brendovi i dizajneri eksperimentiraju s bojama, uzorcima i teksturama kako bi stvorili torbe koje su prava umjetnička djela. To dodatno podcrtava ideju da modni dodaci nisu samo funkcionalni, već i izražajni, te da mogu doprinijeti individualnosti i kreativnosti vašeg stila.

Praktičnost, funkcionalnost i stil u jednoj torbi

Ne možemo zaboraviti spomenuti i praktičnost oversized torbi kao trenda. U svijetu koji brzo živi, veće torbe omogućuju nam da sve bitno uvijek imamo pri ruci. One su rješenje svim hektičnim danima, pomažu nam da ostanemo organizirani i spremni suočiti se sa svim izazovima koje nam život donosi.

U konačnici, oversized torbe su dokaz da moda može biti funkcionalna i estetski privlačna istovremeno. Ovaj trend nas podsjeća da se odijevanje ne svodi samo na izgled, već i na način na koji se nosimo sa svijetom oko nas. Neka vaša torba bude ne samo modni statement, već i pouzdan pratitelj na vašem putovanju kroz 2023. godinu.

Klasična kožna torba preko ramena

bags
bags
bags
bags
bags

Torba od pletiva i rafije

bags
bags
bags
bags
bags
bags
bags
bags
bags
bags
bags

Traper torba tote modela

bags
bags
bags
bags

Shopper torba s uzorkom

bags
bags
bags
bags
bags

Torba s monogramom

bags
bags
bags

Kožna tote torba

bags
bags
MANGO
bags
bags
bags
bags
bags
bags
bags

Ležerna torba od tkanine

bags
bags
bags
bags
bags

Clutch torba

bags
bags
bags

FOTO: Zara, H&M, Mango, &otherStories, Pull&Bear, Asos, Instagram (@viktoriahutter @taina.csg @lolamartp)

 

Učitati još
Zatvori