Gdje kupiti tenisice Adidas Samba? Posvuda su rasprodane, no uspjeli smo ući u trag zadnjim komadima
Gdje kupiti tenisice Adidas Samba? Posvuda su rasprodane, no uspjeli smo ući u trag zadnjim komadima

Gdje kupiti tenisice Adidas Samba? Posvuda su rasprodane, no uspjeli smo ući u trag zadnjim komadima

Svaka godina donosi svoje favorite kad su tenisice u pitanju no dugo se oko nekog modela nije stvorila takva fama poput one koju su izazvale tenisice Adidas Samba.

Retro nogometne tenisice, koje su sredinom prošle godine krenule nositi sve šminkerice, u kratkom su roku postale toliko popularne da ih je danas gotovo nemoguće kupiti.

Missing In Action

Bez obzira na to želite li kupiti jednostavne bijele Sambice ili se odvažiti na jedan od atipičnih modela iz lepeze Adidasovih suradnji, kad u tražilicu dućana s tenisicama utipkate Adidas Samba, vjerojatno ćete ostati kratkih rukava.

Tenisice Adidas Samba jednostavno su nestale iz svih dućana, a je li riječ o ograničenoj količini koju je Adidas pustio u prodaju kako bi se stvorio dojam ekskluzivnosti ili o nespremnosti brenda na ovakvu pomamu, nije poznato.

Ono što znamo je činjenica da se svi žele dočepati svog para najpopularnijih tenisica godine.

Kratka povijest tenisica starih preko 70 godina

Tenisice originalno namijenjene nogometašima osmišljene su 1949. godine, a dizajnirao ih je sam Adi Dassler. Zamislio ih je kao praktičnu sportsku obuću koja će nogometašima pomoći da briljiraju i na skliskom terenu. Ime Samba ove su kultne tenisice dobile jer ih je Adidas izbacio povodom Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, koje se održalo 1950. godine.

U prvotnom izdanju tenisice Samba bile su izrađene od kože klokana, no danas postoji i veganska verzija tog ikonskog komada obuće.

Među onima koji se uopće ne bave sportom bile su popularne osamdesetih godina prošlog stoljeća, a zatim su ih u novije doba prigrlile modo osviještene vladarice gradskog asfalta i pretvorile u najpoželjnije tenisice sezone.

Gdje pronaći tenisice Adidas Samba?

Trenutno je mala vjerojatnost da ćete samim odlaskom u trgovine i web dućane brenda Adidas ugrabiti Sambice u svojoj veličini. Ako ne želite čekati da se zalihe ponovno obnove, morat ćete biti malo kreativniji.

Pretraživanje stranica ekskluzivnih dućana s tenisicama iz Italije, Španjolske, Velike Britanije moglo bi vas dovesti do uspjeha, no moramo upozoriti da će najviše sreće imati žene koje nose veličinu 36 ili brojeve preko 40. Muškarci s nešto većim stopalima trenutno će moći birati između najviše modela, a možda ih uloviti i po sniženim cijenama.

Dobra je ideja uz nekoliko klikova skoknuti do europske stranice Farfetch koja će vam pokazati kakvo je stanje na zalihama dućana-partnera te putem koje možete naručiti brojne trendi komade koji su posvuda rasprodani.

Kad pronađete savršene tenisice Adidas Samba u svojoj veličini, ne zaboravite provjeriti vjerodostojnost stranice koja ih prodaje te pogledati koji je iznos troškova prijevoza.

Uvijek se preplatite na newsletter kako bi ostvarili dodatni popust za nove članove.

Igra brojeva

Ako odlučite kupiti svoje tenisice putem interneta ne zaboravite obratiti pažnju na to radi li se o europskim, britanskim ili američkim brojevima. Zavirite na markicu Adidas tenisica koje imate kod kuće ili isprobajte neki slični model u dućanu (predlažemo Campus ili Gazelle) i zapamtite koja je vaša Adidas veličina u kojoj zemlji, kako pri shoppingu ne bi došlo do zabune.

Ušli smo u trag zadnjim modelima na zalihama

Kako bi vam olakšali potragu, pročešljali smo ponudu brojnih svjetskih sportskih dućana te online destinacija za fanove tenisica i pronašli posljednje modele na zalihama.

Sretno!

Adidas Samba Vegan, The Edit LDN
Adidas Samba x Wales Bonner, The Edit LND
Adidas Samba OG
Adidas Samba Classic, Farfetch
adidas Samba OG
adidas Samba OG
Samba OG, Overkill
Adidas Originals samba Super, Size?
Tenisice Adidas Samba Super, End Clothing
Adidas Triest, End Clothing
Adidas Originals Samba Super, size?
Sive tenisice Adidas Samba Suede, Sports Direct
Adidas Originals X Pharrell Williams, Solebox
Adidas Samba Super, Shoos.hr
Adidas Samba boot
Muške tenisice Adidas Samba, END. store

Foto: Instagram (@octavie.vllm, @emitaz)

Učitati još
Zatvori