Style inspiracija: Tija Malik
Style inspiracija: Tija Malik

Style inspiracija: Tija Malik

Kada govorimo o modnoj inspiraciji, možemo reći kako nas oduvijek oduševljava streetstyle scena. Riječ je o ljudima iz stvarnog života koji su snimljeni u pokretu i često na lokacijama koje nisu očekivali. Istinska moda i jest to, naš svakodnevni stil i osobnost koju njegujemo tijekom dana. Imati stila značilo bi puno više od odabira odjevnih komada. Upečatljivi stil su detalji, autentičnost i osobnost i bez obzira na to što smo sa svih strana bombardirani modnim trendovima i dalje nas neki ljudi i njihov estetski izričaj oduševi i impresionira.

Tija Malik ima modni izričaj koji nas uvijek iznova zadivi, stoga smo joj odlučili postaviti ključna pitanja vezana za njezin modni odabir.

  • Kako bi opisala svoj modni stil?

Dječački, udobno, ležerno i jednostavno. Klasično, s potpisom nečeg meni svojstvenog, jednostavno da ostali mogu zaključiti: ‘ovo je baš Tija’. Sa stilom sam se kroz godine igrala, ali taj dječački element je uvijek bio prisutan.

  • Koje bi ključne komade izdvojila za ljetnu sezonu?

Dobar kupaći kostim, ručnik za plažu, sunčane naočale. Što manje, to slobodnije – akromatski ili boje i uzorci, svatko u čemu je najsretniji. Ljeto je.

Tijin stil nam je zanimljiv upravo zbog slobode odabira. Naime, nije riječ o toliko unificiranoj estetici već nas svaki put iznova fascinira odabirom nespojivih komada od kojih napravi savršenu sinergiju. No, možemo zaključiti kako joj je funkcionalnost odjeće veoma bitna i u tom smisli bira komade kojima u svakom outfitu pruži novo ruho. Nije riječ o trendovskom izričaju koji će se promijeniti već sljedeću sezonu, nego o prepoznatljivoj estetici i osobnosti u koju utka nove komade.

Oversized krojevi u kombinaciji s pokojim uskim komadom su njezina specijalnost. Osim toga, Tija veliku pažnju predaje detaljima, od kojih bismo posebno izdvojili sunčane naočale čiju zavidnu kolekciju ima. Mogli bismo reći kako posljednje vrijeme koristi nešto zagasitije i bež tonove, ali nije joj strano obući i vibrantne komade koje prilagodi vlastitoj estetici. U nastavku izdvajamo najbolje komade koji vjernu dočaravaju njezin stil.

Marc Jacobs Tote/ Karla
Teva sandale/Karla
Kombinezon/ Max Mara Weekend
Gucci/Optika Anda
Hlače/Mona
Top/Mona
Jeans/Comma

Foto: Karla, Comma, Max Mara Weekend, Mona, Optika Anda

Učitati još
Zatvori