Splitski retro streetstyle iz osamdesetih koji nas je oduševio
Splitski retro streetstyle iz osamdesetih koji nas je oduševio

Splitski retro streetstyle iz
osamdesetih koji nas je oduševio

Kada govorimo o stilu, naglasak je prvenstveno na osobnosti pa tek onda modnim detaljima i komadima koje nosimo. Zapravo, imati poseban stil, značilo bi da je sve to ukomponirano u cjelinu. No, kada gledamo street style fotografije splitskih ljepotica iz osamdesetih, ne možemo ne zaključiti kako su u to vrijeme žene zaista imale stila. Legendarni fotograf Feđa Klarić je svojim fotoaparatom ovjekovječio neke od najljepših trenutaka sa splitske rive toga vremena i tako ostavio svojevrsnu uspomenu na vrijeme u kojem su moda i glazba bile na vrhuncu.

Modni stil osamdesetih vraća se na velika vrata

Estetiku, koja je vladala osamdesetima, možemo primijetiti na ovim fotografijama. Popularne retro tenisice, oversized majice, kožne rock jakne i neonske boje samo su neki od trendova koji su se vratili  na velika vrata. Činjenica je da se moda vrti u krug, a koji trend ćemo prihvatiti ovisi o nama. U moru izbora, potrebno je zadržati vlastitu osobnost u koju ćemo ukomponirati modne komade. Na ovim fotografijama možemo vidjeti pravi i istinski stil, veselih mladih ljudi, koji su u to vrijeme konzumirali sve blagodati grada Splita. Počevši od sunčane rive na kojoj su se okupljali, do kultnih mjesta na kojima su se nalazili. Vrijeme, u kojem je grad bio pun mladih stylish ljudi koji su stvarali neku novu subkulturu grada Splita, pamtimo po vrhunskoj estetici koju možemo vidjeti i na fotografijama.

Streetstyle koji može konkurirati europskim metropolama

Modni stil koji možemo primijetiti na ovim fotografijama, zaista može konkurirati street stylu svjetskih metropola. Razigranost, osobnost i upečatljivi modni detalji ove fotografije čine posebno vrijednima. Klasični zimski outfiti su u korelaciji s razigranim i vibrantnim outfitima, a od boja i uzoraka se nosilo doslovno sve. Moda je zapravo igra i da bismo se uhvatili u koštac s njom potrebno je detaljima upotpuniti vlastiti stil. Na kraju dana, najbitnije je da se sami dobro osjećate u vlastitim kombinacijama. U nastavku pogledajte fotografije splitskog street style-a koje vam mogu poslužiti kao svojevrsna inspiracija kako na pravi način koketirati s modom i osjećati se dobro u vlastitoj koži. Energija, koja pršti iz ovih fotografija je na kraju puno više od običnih modnih komada. Street style uspomena koju ćemo uvijek rado gledati.

Foto: Feđa Klarić

Učitati još
Zatvori