Splitski retro street style iz osamdesetih koji nas je oduševio
Splitski retro street style iz osamdesetih koji nas je oduševio

Splitski retro street style iz
osamdesetih koji nas je oduševio

Kada govorimo o stilu, naglasak je prvenstveno na osobnosti pa tek onda modnim detaljima i komadima koje nosimo. Zapravo, imati poseban stil, značilo bi da je sve to ukomponirano u cjelinu. No, kada gledamo street style fotografije splitskih ljepotica iz osamdesetih, ne možemo ne zaključiti kako su u to vrijeme žene zaista imale stila. Legendarni fotograf Feđa Klarić je svojim fotoaparatom ovjekovječio neke od najljepših trenutaka sa splitske rive toga vremena i tako ostavio svojevrsnu uspomenu na vrijeme u kojem su moda i glazba bile na vrhuncu.

Modni stil osamdesetih vraća se na velika vrata

Estetiku, koja je vladala osamdesetima, možemo primijetiti na ovim fotografijama. Popularne retro tenisice, oversized majice, kožne rock jakne i neonske boje samo su neki od trendova koji su se vratili  na velika vrata. Činjenica je da se moda vrti u krug, a koji trend ćemo prihvatiti ovisi o nama. U moru izbora, potrebno je zadržati vlastitu osobnost u koju ćemo ukomponirati modne komade. Na ovim fotografijama možemo vidjeti pravi i istinski stil, veselih mladih ljudi, koji su u to vrijeme konzumirali sve blagodati grada Splita. Počevši od sunčane rive na kojoj su se okupljali, do kultnih mjesta na kojima su se nalazili. Vrijeme, u kojem je grad bio pun mladih stylish ljudi koji su stvarali neku novu subkulturu grada Splita, pamtimo po vrhunskoj estetici koju možemo vidjeti i na fotografijama.

Streetstyle koji može konkurirati europskim metropolama

Modni stil koji možemo primijetiti na ovim fotografijama, zaista može konkurirati street stylu svjetskih metropola. Razigranost, osobnost i upečatljivi modni detalji ove fotografije čine posebno vrijednima. Klasični zimski outfiti su u korelaciji s razigranim i vibrantnim outfitima, a od boja i uzoraka se nosilo doslovno sve. Moda je zapravo igra i da bismo se uhvatili u koštac s njom potrebno je detaljima upotpuniti vlastiti stil. Na kraju dana, najbitnije je da se sami dobro osjećate u vlastitim kombinacijama. U nastavku pogledajte fotografije splitskog street style-a koje vam mogu poslužiti kao svojevrsna inspiracija kako na pravi način koketirati s modom i osjećati se dobro u vlastitoj koži. Energija, koja pršti iz ovih fotografija je na kraju puno više od običnih modnih komada. Street style uspomena koju ćemo uvijek rado gledati.

Foto: Feđa Klarić

Učitati još
Zatvori