Street style inspo: Kožne jakne i trendi outfiti
Street style inspo: Kožne jakne i trendi outfiti

Street style inspo: Kožne jakne
i trendi outfiti

Postoje modni komadi koji nikada ne izlaze iz mode i koliko god se mijenjali trendovi oni će preživjeti ‘zub vremena’. Ovo se osobito odnosi na statement komade koji su obilježili jedan dio pop kulture i iako imaju periode manje i veće popularnosti, uvijek ih možete nositi. Komad koji svake godine gledamo iako ga već imamo u ormaru je kožna jakna. Obožavamo nositi kožne jakne i ne možemo se odlučiti koji model iz nove sezone nam je bolji. Kako ih ovog proljeća kombinirati, saznajte u nastavku.

Ulična moda i kožna jakna su dobitna kombinacija

Bez obzira idete li na posao, gradsku kavu ili šetnju, postoji komad koji će osvježiti vaše kombinacije u svakoj prigodi – kožna jakna. Riječ je o komadu duge povijesti i raznih konotacija. Pa, krenimo redom. Kako to obično biva, klasični komadi uvijek imaju povijesne priče, a kožna jakna se prvi puta pojavljuje u ratnim konotacijama u vidu uniforme vojnih pilota.

U modu ulazi krajem 1920. godine, a pedesetih i šezdesetih stječe kultni status zbog tadašnjih ikona koje su je nosile. Marlon Brando u filmu The Wild One je nosio kožnu jaknu koja je nakon toga doživjela poputni hype. Naime, utjelovio je lik zgodnog buntovnika sa savršenim osjećajem za stil i neodoljivom kožnom jaknom.

Nakon toga kožna jakna je postala iznimno popularan predmet koji je povezao mladu generaciju buntovnika toga vremena. Iako se vezala uz određene subkulture, danas je modni komad bez kojeg ne možemo zamisliti stylish kombinacije. U ponudi su razni modeli, a koji odabrati ovisi o vašem osobnom ukusu i krojevima koje preferirati. Inspirirajte se uličnom modom i ovog proljeća kreirajte stylish modne kombinacije.

Učitati još
Zatvori