Sandwich rule: Modni trik profesionalnih stilista kojeg možete isprobati i sami
Sandwich rule: Modni trik profesionalnih stilista kojeg možete isprobati i sami

Sandwich rule: Modni trik profesionalnih
stilista kojeg možete isprobati i sami

Svi smo mi ponekad žrtve kreiranja dosadnih i vizualno neatraktivnih kombinacija. Manjak ideja i mašte nekad stvarno ide na živce. Pogotovo u užurbanim jutrima kada nemamo vremena ni za kavu, a kamoli osmišljavanje outfita.

TikTok je izvor najnovijih trendova, modnih duplića i hackova, a ovog puta donosi nam i efikasno modno pravilo. Viralni video o tzv. sandwich rule, odnosno sendvič pravilu odijevanja preplavio je omiljenu društvenu platformu mladih generacija. A ubrzo se proširio na Instagram.

U nastavku pojašnjavamo modni trik i kako ga primijeniti te olakšati si stiliziranje outfita kada ste u žurbi i poslu.

sendvič pravilo

Što je sandwich rule?

Nažalost ovo pravilo ne uključuje hranu, već odjeću. Radi se modnom hacku koji će vam olakšati buduća kombiniranja outfita. Ako ste se ikad našli u kaosu i bez daška kreativnosti i inspiracije, mi vam donosimo viralno modno pravilo.

Sendvič pravilo objašnjava kako uspješno kombinirati boje, uzorke, materijale i krojeve te stvoriti vizualno privlačnu i izbalansiranu kombinaciju. I sve to u najkraćem mogućem vremenu.

Cilj je stvaranje ravnoteže u kombinaciji

Ovaj modni trik super je koristan tijekom ranih jutra kada ste u žurbi i pokretu, te brzinski trebate osmisliti upečatljiv i dojmljiv outfit. Fokus je na balansiranju kombinacije pomoću pravilnog raspoređivanja boja ili krojeva. Gornji dio tijela se treba izbalansirati s donjim, a to postižemo primjenom ovog pravila.

Ovaj stilski trik je praktičan i primjenjiv na raznim kombinacijama za svaku prigodu- ležernu, formalnu ili svečanu.
Skratit ćete si vrijeme za osmišljavanje kul outfita. Već nošene komade ćete prezentirati na drugačiji način te tako oživiti i osvježiti buduće kombinacije.

Sada ćemo vas provest kroz metodu kako biste ju i vi mogli s lakoćom primjenjivati.

sendvič pravilo

Sendvič pravilo uz primjenu boja

Svaka kombinacija treba sadržavati modne komade koji glume “kruh” – iste su boje, uzorka, kroja ili materijala. Između njih se nalazi “meso” ili odjevni komad druge boje, kroja ili materijala.

Prvotno izaberite svoji “kruh”- istobojne cipele i gornji dio kombinacije, te popratite izborom “mesa”- ostalih komada u središtu kombinacije koji su različitih boja od “kruha”.

Primjerice, kombiniranjem bordo koledžica, bijelih trapezica, krem majice i bordo bomber jakne primijenili smo ovaj modni hack i stvorili vizualno privlačnu kombinaciju. U drugu ruku kombiniranjem narančaste šilterice, crne midi haljine i narančastih Sambica također uspješno primjenjujemo ovo pravilo.

 

Sendvič pravilo na krojevima i modnim dodacima

Isti trik možemo primijeniti i na krojevima. Uski strukirani krojevi mogu vam prezentirati “kruh”, dok oversized opušteni krojevi su “meso” outfita, ili obrnuto. Kombinirajte uski top s opuštenim trapericama širokih nogavica i decentnim balerinkama.

Osim toga, sendvič pravilo možemo primijeniti i na modnim dodacima. Biranjem torbice, nakita, obuće i remena u istoj boji također postižemo ravnotežu unutar kombinacije. Birajte sive hlače na crtu s istobojnim sakoom i topom, te ih kombinirajte s crvenim modnim dodacima poput torbice, naočala, Mary Janes i remena. Istovremeno trendi i moderno.

Učitati još
Zatvori