Nisu samo Sambe hit: Vintage Puma model tenisica iz 80-ih mogao bi ih srušiti s trona
Nisu samo Sambe hit: Vintage Puma model tenisica iz 80-ih mogao bi ih srušiti s trona

Nisu samo Sambe hit: Vintage Puma model tenisica iz 80-ih mogao bi ih srušiti s trona

Već nam je svima dobro poznata činjenica da se u modnome svijetu trendovi konstantno mijenjaju i ciklički vraćaju kroz godine ovisno o vodećoj modnoj ideologiji. Posljednjih nekoliko godina, moderne i futuristične tenisice smo zamijenili onim starijim kultnim modelima koje su naši roditelji rado nosili. Tako je i samo vraćanje iconic modela popularnih tenisica bio pravi pogodak za niz vodećih sportskih brendova. Adidas je vratio viralne sambe i kreirao globalnu opsesiju s tim modelima. Francuski brend Veja je također vratila svoji OG model iz 2008., a i New Balance je oživio vintage model pod nazivom 1000 s početka tisućljeća. Tko je sljedeći?

Emily Ratajkowski street style puma tenisice
Emily Ratajkowski puma tenisice street style

Dua Lipa i Emily Ratajkowski su tim Puma

Adidas sambe su zasigurno vodeći model tenisica posljednjih nekoliko sezona, no kada će njihovoj vladavini doći kraj? Pojedini modni fanatici već su se odmaknuli od trendi Sambi te otvorili oči za neke druge vintage shoe opcije u sličnom stilu i silueti. Dua Lipa i Emily Ratajkowski su čak postavile mini trend koji bi se mogao proširiti i postati ključna shoe ideologija za ljetnu sezonu. Radi se o vintage tenisicama s Puma potpisom iz 80-ih. Emily je u posljednjih nekoliko street lookova stilizirala kultni crno-bijeli puma model iz 80-ih godina s ležernim outfitom.

Isto tako, Dua Lipa je na Instagramu podijelila vlastitu shoe opsesiju s novim modelom Puma Palermo u crvenoj boji, koji je lansiran po inspiraciji na vintage Puma model iz 80-ih. Isto tako u novom spotu za pjesmu Illusion, cijeli Dua Lipin tim plesača je nosio Speedcat model. Slučajnost? We don’t think so…

Što vi mislite? Hoće li vintage Puma tenisice biti model koji će Sambe srušiti s vrha?

Puma će srušiti adidas s vrha?

Kultne puma tenisice iz Emilynog ormara sigurno svi dobro poznajete, a njihov specifičan izgled je bio mega popularan početkom 2000tih. No, je li sada pravo vrijeme za modni povratak kultnog modela?

S obzirom na to da posljednjih nekoliko sezona na sceni dominiraju upitni, nostalgični i neprivlačni trendovi poput sportskih balerinki, capri hlača te zgužvanih materijala, možemo zaključiti kako modna industrija teži inovativnosti, atraktivnosti i kul efektu koji će privući pažnju, a Puma tenisice su sve od toga!

Što se tiče samih tenisica, model se zove SPARCO Speedcat te dolazi u nizu atraktivnih boja. Posebno nam se sviđaju upečatljive crvene i plave, dok su klasične crne i maslinasto zelene idealan capsule komad za imati u garderobi. Poput sambica, vintage tenisice krasi tanka i decentna silueta s gotovo nevidljivim džonom te statement Puma linija u bijeloj boji.

Puma vintage tenisice Emily Ratajkowski
Puma vintage tenisice Emily Ratajkowski

Foto: Puma, Profimedia, Instagram (@dualipa)

Učitati još
Zatvori