Preporod “man repeller” estetike: Kako je sve počelo i kako izgleda danas?
Preporod “man repeller” estetike: Kako je sve počelo i kako izgleda danas?

Preporod “man repeller” estetike: Kako je sve počelo i kako izgleda danas?

Odjeća čini čovjeka, bar tako kažu. Svakom kombinacijom koju nosimo, prenosimo neku poruku. Netko želi izgledati moćno, uredno ili pametno dok se neki oblače za poglede pojedinaca ili cijele javnosti. Svaki outfit ima svoju poantu ili cilj. Koja je vaša?

Leandra Medine Cohen imala je cilj odbijati muškarce svojim outfitima. I baš zato je sada već davne 2010. osnovala modni blog pod nazivom Man Repeller. Cilj je bio inspirirati  žene da se slobodno izražavaju preko odjeće i nose što im srce poželi, ne razmišljajući o pravilima i normama postavljenim u svijetu mode. Blog je stekao svoju popularnost i inspirirao mnoge. Leandra je postala jedna od prvih influencerica.

Kombiniranje nespojivog

Leandrin stil bio je relatable i nije zahtijevao visoke materijalne troškove kako bi se postigao. Njena garderoba uključivala je luksuzne komade brendova Gucci, Prada i Diora, ali i pristupačne komade iz Zare i Levisa. Ključno je slobodno kombiniranje nespojivih modnih komada kako bi se stvorio upečatljiv outfit. Leandra je kreirala chic outfite s dozom složenosti bez da izgledaju isplanirano i promišljeno. Nije brinula o ženstvenoj i elegantnoj te sofisticiranoj estetici kao ostali blogeri u to vrijeme. Isticala se u moru ženstvenih blogerica. Njena estetika bila je jedinstvena i unikatna te privlačila mnoštvo žena.

Blog se ugasio 2020. godine

Leandra je odbijala pratiti modna pravila i trendove koje su postavljali utjecajni modni časopisi, već sasvim suprotno – isticala je “ružnoću” i humor u kombinacijama.

Leandrin stil u to vrijeme bio je ekscentričan i neobičan, no s rastom popularnosti street stylea kao potpuno nove forme izražavanja, sve se više ljudi počelo isticati svojim upečatljivim kombinacijama. Man repeller stil prešao je iz neobičnog u trendi. Mlade generacije prestale su brinuti o pravilima i poruci koju šalju svojim izgledom, već svoju osobnost izražavaju odjećom, što je bila cijela ideja Man Repeller bloga.

U 2020. blog je stao s radom, ali Leandrinu poznatu estetiku možete pratiti na njenom Instagramu.

Generacija Z je revitalizirala stil

Man repeller estetika doživjela je preporod nakon viralnih TikTok videa i novih modnih influencera koji su stupili na scenu. Inspirirani s modnom ikonom Leandrom Medine Cohen, danas generacija Z pokazuje svoje upečatljive kombinacije na društvenim mrežama u nekom novom ruhu.

Mi smo za vas izdvojili smjernice za rekreiranje Man repeller outfita, kao i neke djevojke čijim se stilom (uz Leandru) možete inspirirati.

Kako rekreirati Man Repeller stil?

  • Balerinke u kombinaciji sa čarapama

  • Sportske majice

  • Šljokice i blistavi detalji

  • Šareni odjevni komadi

  • Print na print

  • Slojevito oblačenje

  • Mix ležernog i glamuroznog

  • Resice i perje

  • Statement cipele

Učitati još
Zatvori