Nova proljetna H&M kolekcija idealna je za party kombinacije
Nova proljetna H&M kolekcija idealna je za party kombinacije

Nova proljetna H&M kolekcija
idealna je za party kombinacije

H&M s ponosom predstavlja svoju najnoviju kolekciju iz platforme Innovation Stories, kolekciju obojenu šezdesetima koja se fokusira na održivije ukrase. Ručno izrađene mini haljine i usklađeni setovi svjetlucaju zahvaljujući šljokicama, kamenčićima i perlicama od 100% recikliranog materijala. Kolekcija H&M Innovation Re-Enchantment Design Story bit će u prodaji online na hm.com od 23. ožujka.

“Ovom kolekcijom htjeli smo se usredotočiti na napredak koji je H&M postigao s ukrasima od recikliranog sadržaja. Uvijek je važno uzeti dugoročnu perspektivu kada je u pitanju održivost, a u isto vrijeme zalagati se za promjene. Povećanje udjela recikliranih šljokica, perli i kamenčića na 100% u ovoj kolekciji predstavlja godine napornog rada i suradnje između više timova u H&M-u i znamo da će to imati veliki utjecaj na buduće kolekcije,” kaže Ann-Sofie Johansson, kreativni savjetnik u H&M-u.

Dizajnirana da oponaša svjetlucavu magiju prirodnih kristala i minerala, kolekcija se manifestira u klasičnim, čistim siluetama u tonovima dragocjenog dragulja obrubljenim svjetlucavim ukrasima. Ključni komadi sastoje se od niza mini haljina, s dva smaragdno- zelena i citrus-žuta komada izrađenih od recikliranog poliestera i pojačanih šljokicama izrađenim od recikliranih PET plastičnih boca, te kamenčićima i perlama izrađenim od recikliranih plastičnih polica i kutija. Biserno bijela ukrašena mini haljina napravljena je od mješavine lana i viskoze, koristeći Livaeco by Birla Cellulose™ viskozu koja potječe iz certificiranih održivih šuma.

Traper komadi obrubljeni kamenčićima u mješavini organskog i recikliranog pamuka čine se odličnim za street wear. Par upečatljivih cipela s platformom od mješavine organske svile i viskoze, uz korištenje LENZING™ ECOVERO™ viskoze dobivene iz obnovljivih izvora drva, i upečatljivi nakit u blago nadrealističkim oblicima, izrađen od recikliranog mesinga nakon upotrebe, upotpunjuju kolekciju.

“Ova kolekcija slavi čudo prirode s prekrasno ukrašenim detaljima dizajniranim da oduševi. Ne samo da su blistavi iz modne perspektive, već predstavljaju prekretnicu u održivijim ukrasima, nešto na čemu smo marljivo radili da bismo ga poboljšali u posljednjih osam godina,” kaže Ella Soccorsi, dizajnerica detalja u H&M-u.

H&M Innovation Stories

H&M Innovation Stories lansiran je početkom 2021. i sastoji se od niza tematskih kolekcija posvećenih promicanju održivijih materijala, tehnologija i proizvodnih procesa. Prethodne teme obuhvaćale su modu prilagođenu životinjama i alternative materijalima životinjskog podrijetla, strategije kružnog dizajna i tkanine koje vraćaju otpad te održivije metode rada s bojama.

Projekt ide ruku pod ruku s H&M-ovom uslugom iznajmljivanja modnih predmeta, koja je uspostavljena 2019. u svojoj glavnoj trgovini u Stockholmu s izborom komada iz prošlih kolekcija Conscious Exclusive. Program najma trenutno djeluje u četiri trgovine u Stockholmu, Berlinu, Londonu i Amsterdamu.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori