U high street ponudi nikada nije bilo više duplića dizajnerskih cipela: Izdvajamo najbolje iz Zare i Manga
U high street ponudi nikada nije bilo više duplića dizajnerskih cipela: Izdvajamo najbolje iz Zare i Manga

U high street ponudi nikada nije bilo više duplića dizajnerskih cipela: Izdvajamo najbolje iz Zare i Manga

Poznata je stvar, da se većina high street i high end brendova inspirira određenim komadima, stilovima i estetikama drugih modnih kuća. Neki više, a drugi manje. Nadahnuti popularnim i trendi komadima, vodeći high street giganti Zara i Mango, često lansiraju odjeću i obuću nalik hit dizajnerskim komadima. Tako omogućavaju širokim masama da uživaju u popularnim komadima bez trošenja bogatstva na Miu Miu balerinke, Prada kitten heels ili Saint Laurent koledžice. Iako je ta poslovna strategija upitna na nekoliko razina, primjećujemo sve više i više direktnih duplića u trgovinama, od cipela do kaputa, što znači da kupci itekako dobro reagiraju na ponuđenu opciju.

 

Strategije high street brendova

Čim se neki od komada profilira na listi popularnijih, high street brendovi reagiraju vrlo brzo te na svjetskoj razini distribuiraju dupliće. Ovisno o popularnosti brenda koji kopiraju, izbacit će na tržište više modela, a sudeći po reakcijama kupaca – model funkcionira, iako su nerijetko na svoje adrese dobivali tužbe za ovu praksu.

Španjolske kuće, prvenstveno cijela Inditex grupacija, prednjači s količinom lansiranih kopija, a ove smo ih sezone primijetili baš puno.

Ako vas zanima koje se to high street alternative kriju u novim kolekcijama Zare i Manga, nastavite čitati članak. Donosimo elegantne balerinke, štikle, koledžice i čizme koje ćete htjeti nositi ovo proljeće.

Koji se brendovi najčešće kopiraju?

Već smo pričali o dominaciji Miu Miu brenda i njihove distinktne preppy i balerina estetike, koja se očekivano nastavila i u 2024. godini. Prepoznatljive balerinke i kitten heels su osvojile modne entuzijaste, a sada krase i najnovije high street kolekcije.

The Row je također postigao velike modne uspjehe i stekao globalnu popularnost u 2023. a njihove kultne fisherman sandale su inspirirale niz brendova da uklope taj praktični povijesni model u svoju proljetnu ponudu.

Uz kuću Alaïa i njihove viralne mrežaste balerinke o kojima možete čitati ovdje, Khaite je također lansirao svoje verziju mesh balerinki s cirkonima koje su postale instantni hit. Elegantne i upečatljive, cipele su inspirirale Zaru i Mango da gotovo identične ubace u svoju kolekciju.

A u Zara ponudi su se našle i Saint Laurent profinjene koledžice s lakiranim sjajem.

U nastavku izdvajamo high street alternative koje smo pronašli u Zari i Mangu.

Jacquemus

Miu Miu

Učitati još
Zatvori