Od Miu Miu do Zare: Ove čizme su ultimativni komad za proljeće
Od Miu Miu do Zare: Ove čizme su ultimativni komad za proljeće

Od Miu Miu do Zare: Ove čizme su
ultimativni komad za proljeće

Nekonformističke modne ideologije iznjedrile su još jedan trend koji bespogovorno ne prihvaćaju oni entuzijasti koji se boje naizgled ne lijepih komada. Kada je na scenu stupio messy makeup, bilo je jasno da ideal ljepote više ne podrazumijeva savršenstvo, već novo doba zahtijeva dozu ne estetike. O tome je Doja Cat puno govorila kada su u brojnim intervjuima isticali promjenu njezinog vizualnog identiteta, a modna i beauty industrija uvijek su išle ruku pod ruku.

Tako je na scenu stigao model kojem se isprva zamjerila cijela generacija takozvanih modnih znalaca, no ubrzo su otvorene čizme postati najpoželjniji look ovog proljeća. Kako, pitate se? Jer ih nosi Bianca Censori, a u svojim kolekcijama imaju ih i luksuzne modne kuće Miu Miu i Victoria Beckham.

Od kritika do slave

Prisjetimo se ugly shoes trenda, koji je naglašavao nošenje dizajnerskih tenisica neprivlačnog izgleda. Upravo je to bio proboj u svijet iracionalne, nimalo estetske, gotovo neshvatljive nadrealističke obuće. Čak i Tabi cipele spadaju u tu kategoriju, a otvorene čizme svoju ideologiju ne temelje na jednoj vizualizaciji već na varijacijama koje impliciraju različite tipove otvorenosti.

Bianca Censori jedna je od najvećih modnih inspiracija današnjice, a našu hipotezu potvrđuje i rečenica Kanyea Westa iz pjesme Problematic. Bilo kako bilo, Bianca nerijetko nosi upravo thong boots model koji je dizajnirala vodeća modna dizajnerica Miuccia Prada, dok Victoria Beckham ističe otvorene prste. Također, Versace igra za više timova te njihov model Gianni Ribbon ima čak dva otvora – na peti i prstima.

Journal finds: Otvorene čizme

Da je popularizacija ovih čizama neizbježna, dokazuje i nova kolekcija high street brenda Zara. Sukladno tome, izdvojili smo modele za koje se očekuje da će dominirati nadolazeće sezone.

miu miu čizme
Zara

*Tekst preuzet s Journal.rs*

Foto: Zara, Instagram (@leoniehanne )

Učitati još
Zatvori