Ovo su najpopularnije cipele na svijetu. Nismo sigurni da biste ih nosili
Ovo su najpopularnije cipele na svijetu. Nismo sigurni da biste ih nosili

Ovo su najpopularnije cipele na svijetu.
Nismo sigurni da biste ih nosili

Ako postoji jedan brend koji je uvijek bio pionirski u svijetu mode, to je definitivno Maison Margiela. Njegova nekonvencionalna i inovativna estetika iznenadila je i oduševila svijet godinama, a jedan od najupečatljivijih primjera te inovativnosti su Tabi cipele. Što dokazuju i Lyst Index prema kojima je postao najtraženiji komad ove sezone. Njegova popularnost narasla je za 342% nakon viralnog TikToka.

Tabi cipele su postale ikonski komad obuće koji odražava brendovu filozofiju eksperimentiranja s oblikom, strukturom i funkcionalnošću. Inspirirane tradicionalnim japanskim “tabi” čarapama s odvojenim palcem, koje potječu iz 15. stoljeća, ove cipele su istodobno neobične i elegantne. Njihova karakteristična crta je rascjep između prvog i drugog prsta, stvarajući izgled kao da se cipela “kida” na tom dijelu.

Tabi cipele su simbol inovacije

Osim svoje ikonične estetike, Margiela Tabi cipele također su simbol inovacije u dizajnu obuće. Njihova struktura i izrada zahtijevaju poseban pristup, a svaki detalj je pažljivo promišljen. Ove cipele dolaze u različitim varijacijama, od čizama do sandala, od visokih potpetica do niskih modela. To ih čini višenamjenskim komadom koji se može nositi u različitim prigodama i stilovima. Čizme na petu kombinirajte s elegantnim i decentnim mini haljinama, tenisice s ležernim trapericama i jednostavnom majicom, a balerinke razigrano stilizirajte s neobičnim i upečatljivim materijalima i uzorcima.

Druge modne marke poput Nikea i Vetementsa imale su svoje vlastite imitacije, ali niti jedna nije potaknula istu razinu grozničave odanosti kao Margielin primjerak.

Tabi cipele su više od obuće

Margiela Tabi cipele često su inspiracija umjetnicima, modnim kritičarima i zaljubljenicima u modu širom svijeta. Njihova izrazito izazovna estetika potiče razmišljanje o tradiciji i modernosti, o ulozi obuće kao umjetničkog izraza. One su poput likovnog djela koje nosite na svojim nogama, prenoseći poruku individualnosti i kreativnosti.

Kroz sve promjene u modnom svijetu, Margiela Tabi cipele su ostale stabilna točka koja podsjeća na to koliko je modni dizajn sposoban za inovaciju i eksperimentiranje. Nositi ove cipele nije samo pitanje stila, već i izjava o smjelosti i otvorenosti prema nekonvencionalnom. Maison Margiela je još jednom pokazao da je modni svijet mjesto gdje granice nisu postavljene, već su tu da se pomaknu, istraže i ponovno definiraju.

Tabi cipele stekle masovnu popularnost nakon 35 godina

Iako su nastale davne 1988. i zadržale svoju slavu kroz desetljeća, Tabi cipele su neočekivano postale privlačne i željene na društvenim mrežama, a popularnost im raste dnevno. Čak Dua Lipa, Zendaya i Cardi B viđene su u Tabi cipelama, ležerno ih noseći poput klasičnih Chanel balerinki.

Možda ćete ih smatrati šarmantnima ili pretencioznima. Stvar je u tome što ste uvijek u jednoj od dvije kategorije.

Tabi cipele izazivaju empatiju i reakciju stranaca. One su postale skraćenica za specifičnu modnu filozofiju: da nešto ne mora biti lijepo da bi bilo dirljivo, da neobično može biti lijepo i da najmanji detalji mogu dovesti do najtrajnijih rezultata.

Gdje kupiti Tabi cipele?

tabi
tabi
tabi
tabi
tabi
tabi
tabi
tabi
tabi
tabi
tabi
tabi
tabi
tabi
tabi
tabi
tabi
tabi

FOTO: Maison Margiela, Instagram ( @seainsideme, @_magda_@0826_m , @poppyalmond)

Učitati još
Zatvori