Tenisice Asics su postale jedan od najpoželjnijih komada za sve fashionistice
Tenisice Asics su postale jedan od najpoželjnijih komada za sve fashionistice

Tenisice Asics su postale jedan od
najpoželjnijih komada za sve fashionistice

Posljednjih nekoliko godina svjedočimo velikom usponu sneakers kulture i svemu što ista predstavlja. Tenisice kao modni komad su postale must have za sve koji drže do stila, a neki modeli su stalno na listama čekanja. Moda je doživjele razne promjene, a jedna od najvećih je promicanje new luxury pokreta koji njeguje casual komade i detalje koji se mogu nositi svaki dan.

U tom smislu možemo primijetiti razne suradnje vrhunski dizajnera sa sportskim kućama i limitirane linije koje su doslovno zaludile modni svijet. Nekad je bilo nezamislivo da Manolo Blahnik napravi suradnju s brendom poput Birkenstocka, ali s obzirom na novi modni val, takve suradnje se događaju na godišnjoj bazi. Posebno bismo istaknuli japanski brend Asics koji je multinacionalna kompanija za proizvodnju sportske obuće i odjeće. Nametnuli su se kao novi ‘it’ komad, a njihove tenisice viđamo na najboljim street style fotografijama.

Uspon japanskog brenda Asics

Od početka, Asics je izgrađen na filozofiji ‘Sound mind, sound body’. Njihov osnivač Kihachiro Onitsuka vjerovao je kako je tjelesna aktivnost bitan dio svakodnevnog života. Pokrenuo je Asics kako bi proizvodu sportsku odjeću i obuću koja će odgovarati svakom sportašu, potaknuti ljude na kretanje i aktivan stil života. Košarkaške tenisice bile su prvi proizvod ovog brenda i to je bio pun pogodak jer je u to vrijeme bilo izrazito teško napraviti prototip.

Kasnije su uvodili razne tehnike u proizvodnju kako bi trkačima i sportašima tenisice bile što udobnije. Posebne potplate, tehnike koje trkačima pomažu kod doskoka, dizajn koji odgovara sportskim aktivnostima samo su neke od tehnika kojima se ovaj brend može pohvaliti.

 

Novi modeli Asics tenisica su fashion komad

Novi modeli Asics tenisica više nisu samo rekreativni komad već model koji se može nositi na sve. Sportski dizajn i upečatljive kombinacije boja s prepoznatljivim logotipom su zaštiti znak ovog brenda. Njihove najpopularnije modele možete pronaći na danskom web shopu Naked.

Predlažemo ih kombinirati na traperice, bijele košulje i kapute. Možete ih nositi i na haljine, a lijepo će se uklopiti i na oversized ženska odijela. Riječ je o tenisicama koje su sigurno ‘it’ komad u 2023. godini. U nastavku izdvajamo najljepše modele s danskog web shopa koji svoje modele šalje i u Hrvatsku.

asics

Foto: Instagram (@haxguffin, @isismarianiedecken, @kristywho), IMAX, Naked

Učitati još
Zatvori