Pogledajte kako izgleda jedan savršen radni dan u Journalu
Pogledajte kako izgleda jedan savršen radni dan u Journalu

Pogledajte kako izgleda jedan
savršen radni dan u Journalu

Raditi u zanimljivom i poticajnom okruženju danas je bonus koji je teško pronaći. Iako se volimo hvaliti kako živimo u vremenu u kojem je solidarnost i podrška primat poslovnih odnosa, često se u praksi ne pokaže baš tako. Potrebno se svaki dan truditi kako bi na poslu bila što bolja atmosfera jer je to glavni poticaj kako bismo svi bili maksimalno produktivni. Zato nam je jedan od glavnih ciljeva održavati redakcijsku atmosferu pozitivnom. Iako ponekad nije tako jednostavno, svaki se uredski dan trudimo završiti s osmijehom i biti poticaj ženama oko sebe. Naime, u Journalu rade isključivo žene što je za nas kao kolegice plus jer gradimo poslovanje i odnose na međusobnom poštovanju i potpori, a svi znamo koliko je ženska solidarnost važna, ne samo u poslovnim situacijama.

A kako točno to izgleda u svakodnevnoj komunikaciji i kako izgleda jedan dan u Journal.hr redakciji, doznajte u nastavku.

Answear.LAB

Ženska solidarnost kao ključ poslovnog uspjeha

Naši radni dani započinju jutarnjom kavom u kojoj brainstormamo ideje i teme koje ćemo obraditi taj dan, a završavaju s osmijehom jer smo ispunile očekivane zadatke. Kao kolegice smo jedna drugoj i prijateljice te se svaki dan u poslovnu atmosferu trudimo ubaciti što više smijeha i zdravog humora, a vjerujte nam humora u našoj redakciji ne nedostaje. Time unosimo dozu pozitive u zahtjevni dnevni raspored i svakodnevno funkcioniranje činimo lakšim. Način na koji funkcioniramo u svakodnevnim zadacima dokazuje da ženska potpora nije mit.

Opuštena radna atmosfera pridonosi još boljem izvršavanju zadataka, a za razliku od nekih ureda nemamo propisani dress code već nam je dozvoljena kreativnost i odabir modnih komada koje volimo nositi svaki dan. Možda ovo zvuči nevažno, ali kada radite na portalu koji iziskuje kreativnost na dnevnoj razini, sloboda koja nam je omogućena zaista znači. Svaka od nas ima specifičan modni ukus i vibe po kojem je prepoznatljiva, a zaista mnogo vremena ulažemo u kreiranje dnevnih outfita.

Answear.LAB

Kao žene, biramo brendove koji se ne libe poslati podršku ženama i koji svoje poslovanje grade upravo na takvom progresu. Jedan od takvih brendova kojeg često pretražujemo kako bismo se inspirirale je i answear.hr koji pored 500 brendova u portfoliju ima i vlastiti answear.LAB koji proizvodi odjeću, obuću i modne dodatke isključivo za žene. Sve dizajnerice ovog brenda su također žene i zapravo je ovo odjeća koja je od žena namijenjena ženama.

Modni stil koji preferiraju Journal novinarke

Nedavno su lansirali novu limitiranu kolekciju zvučnog imena SISTERHOOD, a poruka koju brend želi komunicirati ovom kolekcijom je snažna međusobna podrška i suradnja koja postoji među ženama. Mi, Journalovke, zapravo smo pravi primjer takve vrste podrške i stoga su se njihovi modni komadi odmah uklopili u naše radne outfite i kao takvi su nam vodeći izbor. Nama zaista međusobne podrške ne nedostaje, a u nastavku nas možete i bolje upoznati.

Answear.LAB

Martina je novinarka koja piše tekstove o kulturi, a Tea se bavi modom. Iako naizgled potpuno različite rubrike, Tea i Martina često zajedno dolaze do zanimljivih rješenja i na takav način stvaraju sadržaj koji je drugačiji. Ne postoji dan u kojem ne razmijene koju ideju, a često zajedno snimaju kulturni i modni sadržaj na istim lokacijama. Osim toga, dijele i strast prema crnom humoru i njihove dosjetke zabavljaju cijelu redakciju.

MAJICA (31.90 €), DUKSERICA (65.90 €), BOMBER JAKNA (127.00 €)
TRAPER KOŠULJA (65.90 €), DUKSERICA (65.90 €)
BOMBER JAKNA (127.00 €)
TORBA (68.90 €)

Naša glavna urednica Dunja nam je najvažniji oslonac u redakciji i osoba koja smireno i mudro sve naše ideje provodi u djelo. Sara i Gabrijela se bave rubrikom lifestyle. Dok je Sara ekspert za gastro i najbolje gastro lokacije u Zagrebu i šire, Gabi je osoba koja će vam dati najbolje savjete za interijere i putovanja, a vjerujte nam ima ih u ‘malom prstu’. Sara i Gabrijela našoj glavnoj urednici često predlažu maestralne ideje koje ona podupire i pomaže u realizaciji istih.

BIJELA KOŠULJA (43.90 €), CRNE HLAČE (52.99 €), SIVI BLEJZER (99.90 €), MOKASINKE (84.90 €), TRAPER KOMBINEZON (68.90 €), CRNA RUKSAK (109.90 €)
NAUŠNICE (29.90 €)
CRNA TORBA (68.90 €)
TRAPER KOMBINEZON (68.90 €), CRNI RUKSAK (109.90 €)

Željka je naša izvršna urednica, od milja je zovemo Žeža i ona prati redakcijske teme kroz dan. Stroga je, pravedna i bez dlake na jeziku, a istovremeno u svakom trenutku spremna na šalu. Glavna nam je podrška tijekom dana u kojem biramo zanimljive teme za naše čitateljice i čitatelje.

CRNI BLEJZER (99.90 €), BALERINKE (68.90 €)

Dorotea i Dora, poznate i kao generacija Z su dvojac koji redakciji unosi najsvježije ideje s tržišta. Dorotea je social media managerica i osoba koja će vam sve ispričati o TikToku i onom što vole mladi. Dora je naša studentica koja je magistrirala na temama dejtanja, mentalnog zdravlja, intervjuima i koja će se sa svakog snimanja vratiti s novim najboljim prijateljem.

BIJELA KOŠULJA (49.90 €), TRAPERICE (68.90 €), SIVI BLEJZER (99.90 €)
RUŽIČASTA TORBA (88.90 €)
TORBA (56.90 €)
SIVI BLEJZER (99.90 €), TORBA (56.90 €)

Naše pauze obično se odvijaju za vrijeme ručka kad imamo trenutak da se opustimo i pričamo o temama koje su nam ostale do kraja dana, a često se na meti naših razgovara nalaze modne kritike jer je moda ono što pokreće ovu redakciju. Iako se ne bavimo sve modnom rubrikom, gajimo zajednički interes prema vizualno lijepim stvarima i u tom smislu je nova SISTERHOOD kolekcija našla svoje mjesto u našoj garderobi.

U ovoj kolekciji dominiraju crna, ružičasta, plava i futuristička srebrna boja te komadi koji mogu funkcionirati podjednako u poslovnim i privatnim situacijama. Preko klasičnih blejzera, odijela, hlača na crtu pa do sweatshirta s natpisima, T-shirtica i traperica. Kako smo dobile priliku kreirati svoje kombinacije, sve smo odabrale komade koji odgovaraju našem karakteru. Kroz stil možemo bez ijedne riječi izraziti svoj identitet, pa su se neke od nas odlučile za oversized bijele košulje i crne hlače kao klasik kombinaciju, dok su ostale išle na nešto opušteniji ili pak futuristički outfit. Modni detalji poput torbica i naušnica upotpunili su naše ideje i viziju outfita u kojem se vidimo u uredu.

Sve odabrane komade možete pronaći na njihovom web shopu i odabrati svoje favorite.

Učitati još
Zatvori