6 ključnih trendova za novu sezonu

6 ključnih trendova za novu sezonu

Svaka sezona nosi svoje trendove koje sa zanimanjem predviđamo, proučavamo te naposljetku i nosimo. No neće svaki trend preživjeti sezonu, a rijetki će ući u kategoriju vječnih. Vječni trendovi su oni koji se recikliraju iz godine u godinu, ponekad će možda nestati s radara, no onda se vratiti još snažniji nego prije. Ti su trendovi obilježili cijela desetljeća, stvorili modne epohe, po njima pamtimo djetinjstvo ili ormar mame i bake, a moderno doba oplemenit će ih nekim novim izražajem.

Sada kada smo već debelo zakoračili u jesen, znamo koji će trendovi obilježiti novu hladnu sezonu. Isfiltrirali su se kroz modne kolekcije brendova i street style favorite te sa sigurnošću možemo tvrditi da se neke od njih isplati implementirati i u vlastitu garderobu.

Jesen je donijela neke nove modne priče

Mogli bismo reći kako je nova kolekcija brenda Twinset za jesen/zimu 2018./2019. na jednom mjestu okupila baš sve ključne trendove za vrijeme pred nama, pogotovo kada je riječ o haljinama. U novoj su kampanji još jednom utjelovili duh vremena kroz ležerni chic londonskih it djevojaka, Georgije May Jagger i Suki Waterhouse te pokazali svu eklektičnost kolekcije koja sadrži sve što vam treba za jesen i zimu.

Svi trendovi u novoj Twinset kolekciji

Već je jasno kako je životinjski print ove sezone apsolutno dominantan. Od leoparda, preko tigra, do zmije, svaki uzorak nosi sa sobom prizvuk divljeg i neodoljivog zbog čega su trendseterice odmah prigrlile sve komade s ovako “glasnim” printom te ukomponirale barem jedan primjer u svoj ormar. Za sve koji smatraju da su im takvi uzorci ipak preupečatljivi, mogu birati modne dodatke poput torbica ili čarapica kakve Twinset također ima u svojoj ponudi.

Što se tiče iznenađujućih printeva koji su se probili na sam vrh popularnosti tu je i karirani uzorak. Karirano se sa sveprisutnih blejzera i košulja preselilo na hlače, minice, bluze i naposljetku na haljine te kapute. Doza grungea, 60-ih ili Clueless štiha 90-ih progovara iz njih, ovisno o modelu.

Uzorci i modne epohe od kojih ne odustajemo

Grunge moda devedesetih očituje se najviše kroz kombinacije. Slip haljine preko košulja, vojničke grube čizme i nježne haljine, jakne s aplikacijama, sve to volimo i ove sezone i uživamo u spajanju naizgled nespojivog. Baršunasta slip haljina preko svilene košulje mogla bi postati vaša nova najdraža večernja kombinacija.

cvjetni print je još zimus definitivno zaokružio sve sezone i iz uzorka rezerviranog za toplo vrijeme, ušao u bezvremenski status – pogotovo kad se o haljinama radi. Tako da tu nema iznenađenja, cvjetne haljine nosit ćemo sve do prvog snijega, pa i nakon toga. Romantičarke će biti zadovoljne ovim razvojem situacije i Twinset haljinama koje se mogu kombinirati i sa ženstvenom i s grunge notom. Bundica preko haljinice s uzorkom cvijeća i visokim čizmama evocira 60-e, dok duga cvjetna haljina, kožna jakna i bajkerske čizme izazivaju buntovnicu u vama.

Doza eklektike, doza romantike i malo zimskog boho štiha

Šezdesete su ove godine posebno snažne i javljaju se u nekoliko instanci – bojama, uzorcima, krojevima, materijalima. Primjerice pleteni prugasti komplet u kombinaciji s visokim čizmama koje se skrivaju ispod culotte hlača evocira zlatno doba 60-ih, kao i duge haljine i kaputi. Prugice u bojama zaista se mogu smatrati simbolom razigrane mode toga vremena, kao i vječne wrap haljine.

Kad je riječ o bojama, nekoliko njih se ove sezone pojavljuje u fokusu – bordo, žuta, smeđa i ljubičasta. Twinset je i u tom pogledu ostao vjeran trendovima, kad se radi o odjevnim komadima, ali i modnim dodacima. Torbice, beretke, rukavice, čizme, sandale u bojama sezone dovoljna su injekcija trenda u već vaše postojeće lookove te pametna investicija u nadogradnju stila.

U potrazi za novim komadima koje ćete uklopiti u svoju garderobu ove sezone posjetite Twinset trgovine u Zagrebu (Gundulićeva 8) i Splitu (Shopping centar Joker), pratite ih na Facebooku i Instagramu.

Foto: Sanja Jagatić

Model: Karla Šekerija (Talia Model)

Make up: Andrea Leko

Styling: Doris Fatur

Kosa: Salon Evelin

Tekst i kreativno vodstvo: Dunja Rudman

Hvala Kaptol Boutique Cinema na ustupljenom prostoru za snimanje.

Učitati još
Zatvori