Geek chic i dioptrijski okviri ove godine

Geek chic i dioptrijski okviri ove godine

Nosite li dioptrijske naočale od djetinjstva onda znate da je postojalo vrijeme kada apsolutno nikako niste mogli biti cool uz svoje okvire. Srećom, to se mijenja posljednjih nekoliko godina i više nitko, pa ni klinci ni tinejdžeri, ne moraju škiljiti iz školske klupe i praviti se da jako dobro vide što piše na ploči.

Geek chic je čak toliko uznapredovao da će se neki polakomiti za okvirima naočala iako im dioptrija uopće ne treba. Što samo ide niz ruku nama koji bez njih ili leća ne možemo funkcionirati van udobnosti doma (ili čak ni to). Modni brendovi, kao što je primjerice Gucci, pa i cijeli hipsterski pokret koji je s godinama ušao u mainstream, mijenjaju trendove u očima široke javnosti. Dioptrijski okviri rastu, vidno polje (napokon) je veće, a vaša dnevna kombinacija nenarušena.

Nakon debelih crnih okvira i Ray-Ban Wayfarer modela koji je uvelike utjecao na sve brendove, prošle smo godine nanovo ‘otkrili’ okrugle modele, a ‘tortoise’ uzorak nije više rezerviran samo za bakine naočale na recept. Sada sve više do izražaja dolaze tanki metalni avijatičarski ili okrugli okviri te oni prozirni plastični i okrugli, na prvi pogled tako štreberski, no nošeni na pravi način postaju cool.

I dobro dođu kao promjena jer svi koji moraju nositi naočale svaki dan znaju da često svoje okvire žele ukomponirati u stil i dnevne outfite, naočale tada postaju poput dobre torbice, nakita ili cipela, dio su vas i želite kroz iz njih iskazati svoju osobnost. Pogledajte što se nosi ove godine, možda se odlučite na promjenu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori