Bakin ormar opet je u trendu

Velike modne kuće kao što su Gucci, Prada, Vetements, Miu Miu i Fendi za jesen u koju smo polako zakoračili i za nadolazeću zimu na modnim pistama predstavile su trend koji nas neodoljivo podsjeća na spoj bakine sofe i ludih komada jarkih boja iz nekih prošlih vremena. Sve to nosi najmanje popularna djevojčica iz tinejdžerskih filmova s početka 90ih. S liste nepoželjnih ovi su se komadi preselili na modne piste Pariza, Londona, Milana i New Yorka, a baka i njezina geeky unuka ove su jeseni i zime it djevojke iz prvih redova čiji ćete stil poželjeti.

Bakin chic ormar prepun je brokata koji podsjeća na baroknu raskošnost, baršuna u tonovima dragog kamenja koji priziva Scarlett O’Haru i svilenih košulja s velikim okovratnicima i volanima. Njezina unuka štuje štreberski stil, no ona nije geek nove generacije, već nostalgično biće, štreberica naše mladosti čiji odjevni izričaj cijenimo tek danas, gledajući ga starijim i mudrijim očima. Najbolji dijelovi njezine šarene garderobe, zavidna su kolekcije ludih modnih dodataka koji uključuju nezaobilazne velike naočale, torbe i cipelice koje je posudila iz bakinog ormara te ogromne količine trapera ukrašenog prišivcima i značkama.

Naizgled vrlo eklektičan i pomalo kičast, ovaj trend učiniti će se rezerviranim samo za one najhrabrije. Ipak, uklopiti ga u svakodnevni look jednostavnije je no što čini.

Za dnevni look s vrlo suptilnim namigom ovom trendu kombinaciji dodajte torbicu ili cipelice s raskošnim uzorkom brokata ili izrađene u delikatnom baršunu. Za jednako funkcionalan look umjesto neobične teksture, jesenske zagasite tonove kombinirajte s košuljom ili džemperom vedre žute ili roza boje. Naravno, priču uvijek možete preokrenuti i jarku boju preseliti na odijelo, kombinezon ili kaput, a lice ukrasiti nezaobilaznim naočalama.

Večernji izlazak odlična je prilika da se u potpunosti prepustite ovom trendu. Pustite mašti na volju i okušajte se u kombiniranju nespojivih uzoraka, tekstura i boja.

Bilo da se odlučite spojiti jedan ludi komad s omiljenim jesenskim klasicima ili se, inspirirani viđenim na revijama i blogovima, odlučite za potpunu grandma-geek-chic kombinaciju, sivilu jesenskih dana ovaj će luckasti trend dati tračak svježine. Biti u trendu može biti toliko lako kao posjet bakinom ormaru, omiljenom vintage dućanu ili nedjeljnom prijepodnevu provedenom na Hreliću, a baršun, krzno, brokat, volane i vedre boje nećete moći izbjeći ni u omiljenim high street kućama.

 Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram, Miu Miu

Komentari