Zašto je osobna uniforma super ideja?

Zašto je osobna uniforma super ideja?

Riječ uniforma najčešće povezujemo sa strogo određenim pravilima odijevanja koja predstavljaju obavezu i pripadnost nekoj grupi. No, što ako ispred riječi uniforma dodamo riječ osobna? Definicija, izgled i značenje uniforme tada se bitno mijenjaju. Osobna uniforma je, za razliku od one službene, nenametnuta odluka pojedinca za nošenjem istih ili sličnih stvari.

Ipak, u svijetu u kojem se kao onaj ispravan izbor nameće slijeđenje uvijek novih trendova koji se mijenjaju instantno i konstantno, gdje svrstati osobnu uniformu? Je li ona rezultat lijenosti ili vrhunac shvaćanja osobnog stila?

OSOBNA UNIFORMA: IZBOR KOJI ĆE PROMIJENITI VAŠU SVAKODNEVICU

Objavu dijeli Anouk Yve (@anoukyve)

Odabir osobne uniforme danas ćemo rijetko povezivati s lijenošću. U vrijeme kada modni svijet nudi bezbroj različitih opcija koje su istovremeno pristupačnije no ikad, kreiranje osobne uniforme je pronalazak samoga sebe unutar granica svoje garderobe. Kada govorimo o osobnoj uniformi najčešće govorimo o jednostavnim i svestranim kombinacijama s daškom elegancije koje, osim što se u njima osjećamo dobro, savršeno odgovaraju i reprezentiraju naš način života.

Kao savršeni spoj ugodnog i praktičnog, osobna uniforma je odabir koji će promijeniti način na koji razmišljamo o odijevanju, odjeći i stilu. Osim promjena načina na koji gledamo na svoj ormar, ali i modni svijet općenito, osobna uniforma u potpunosti će transformirati vašu svakodnevicu.

POZITIVNE STRANE OSOBNE UNIFORME

Pronalazak savršene osobne uniforme zauvijek će promijeniti vašu svakodnevicu. Početak dana koji donosi ono svima mrsko jutarnje spremanje i biranje kombinacije zamijenit će jednostavna rutina. Zaboravite na svakodnevni kaos koji započinje sa nekoliko desetaka minuta stajanja ispred ormara, razočaranim pogled na kombinaciju prije izlaska iz stana, trčanjem za tramvajom i završava s kašnjenjem na posao.

Osim što će donijeti više prostora u vaš ormaru i svakodnevno spremanje pretvoriti u rutinu, osobna uniforma jednako pozitivni efekt imat će i na vaš um. Baš poput više prostora u ormaru, odjednom ćete osjetiti više mentalnog prostora, a svakodnevna briga oko toga kako izgledate u uvijek drugoj kombinaciji postat će dio prošlosti baš poput konstantnog kašnjenja.

Osim vremena koje ćete uštedjeti svaki dan na spremanje, osobna uniforma uštedjet će vam i novac, i to više nego ćete očekivati. Neopterećenost najnovijim trendovima broj odlazaka u dućane smanjit će na minimum.

Kako kreirati savršenu osobnu uniformu? Ona se već nalazi u vašem ormaru, a stvorit će ju ona dva, tri omiljena svestrana komada u vašem ormaru za kojima uvijek posežete. I dok će za neke to biti all black kombinacije, drugi će savršeni izbor potražiti u klasičnom spoju crnih poslovnih hlača i bijele košulja, dok će oni čiji je osobni stil ležerniji poslovne hlače zamijeniti omiljenim traper modelom, a bijelu košulju bijeli T-shirtom i toplim neutralnim pletivom tijekom zimske sezone.

Nekoliko odličnih ideja pronašli smo u ormarima naših omiljenih Insta djevojaka.

Objavu dijeli Anna (@theannaedit)

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori