Modni trend koji će nam olakšati jutarnje spremanje u 2020.

Copenhagen Street Style
Copenhagen Street Style

Svaki radni dan započinje nam s istim modnim izazovom – što danas odjenuti na posao? Ponekad, odgovor ćemo potražiti u impulzivnom shoppingu koji će donijeti brzo, ali i tek trenutno rješenjeza naše jutarnje modne dileme jer većine modela zasitit ćemo se brzo. Drugi odgovor tražit ćemo u inspiraciji – na Instagramu i Pinterestu, na stranicama modnih časopisa i u ormarima naših omiljenih it djevojaka. Tamo ćemo pronaći uvijek pronaći outfit formule koje u nekoliko odjevnih komada stvaraju savršenu kombinaciju. Mjesto gdje ćemo najrjeđe tražiti odgovor na sve modne dileme poslovnih kombinacija su modni trendovi. Modni trendovi onaj su prolazni dio modnog svijeta koji nerijetko prelazi granice poslovne garderobe. Ipak, trendovi se u modnom svijetu mijenjaju iz sezone u sezonu, a 2020. godina istaknula je nekoliko odličnih modnih favorita koji će svoje mjesto pronaći ne samo izvan, već i unutar našeg poslovnog stila i ormara.

Savršeni poslovni look u 5 minuta

Jedan od njih je modni klasik koji se u novom, trendi izdanju, ovog proljeća vraća u fokus kolekcija modnih brendova i na sam vrh najpoželjnijih modnih trendova i modela. Osim što izgleda jednako moderno i efektno, kao i elegantno, ovaj modni trend će nam bitno olakšati jutarnje spremanje – pet minuta bit će dovoljno za savršeni dnevni look. Naravno, riječ je o vječno privlačnom odijelu.

Mala povijest moćnog odijela

U prvoj polovici prošlog stoljeća odijela su iz muškog prešla u ženski ormar i među romantične i ženstvnene modele unijela jednostavan kroj i neutralnu paletu boja. Od prvih odijela unutar ženskih ormara s potpisom velikih dizajner poput Coco Chanel i Yves Saint Laurenta koji su mijenjali modni svijet do danas kada su njihovi klasici još uvijek izvor inspiracije za modne kuće i high strete brendove, odijela su zadržala status moćnog komada koji unutar svake, a osobito unutar poslovne garderobe, unosi jednostavnost sa snažnom porukom.

Desetljećima, odijela su donosila spoj jednostavnih linija i neutralnih boja koji je stvarao klasičan izgled i isticao se kao uvijek siguran odabir koji je spajao strukturiranost i eleganciju. U posljednjih nekoliko sezona odijelo je prešlo granice poslovnog stila i formalnog odijevanja u novim, nikad privlačnijim modelima koji su dekonstruirali njegove poznate oštre linije, a monotoniju neutralne palete obogatili jarkim i pastelnim bojama. U kombinaciji s klasičnim siluetama i laganim proljetnim materijalima, novi trendovi unijeli su dozu ležernosti u klasično odijelo i stvorili klasik za suvremeno doba.

London Street Style
London Street Style

Odijelo kao izbor s kojim ne možete pogriješiti

Jednako privlačno unutar poslovnog i party svijeta, novo odijelo ističe se novim siluetama, krojevima i detaljima koji mu donose nešto neočekivano. Od oversized modela i naglašenih ramena inspiriranih osamdesetim i devedesetim do neočekivanih detalja i modela u kojima hlače zamijenjuju trendi suknje, odijelo je prešlo granice neutralnog i otišlo korak dalje u svojoj modnoj revoluciji unutar ženskog ormara.

Promjene su osim novog izgleda odijelu otvorile vrata prema novim garderobama, stilovima i kombinacijama i transformirale ga iz klasičnog poslovnog komada u statement kombinaciju omiljenu u uličnoj modi. Spojeno s T-shirtom i tenisicama odijelo je dobilo svoje ležerno lice, dok su mu party top i upečaljive sandale postale karta za ulazak u svaki klub. Ipak, najpopularnije će još uvijek biti unutar poslovne garderobe u kojoj će se istaknuti kao jednostavan odgovor za savršeni poslovni look. Sve što ćete trebati je dodati mu vlastiti pečat – bilo da se radi o tenisicama za ležerni look, raskošnoj bluzi koja naglašava jegovu eleganciju ili jednostavom topu i svilenoj marami za pariški efekt.

33 najbolja modela za proljetnu sezonu

Kako biste pronašli savršeno odijelo na koje ćete uvijek moći računati, u nastavku donosimo najbolje modele iz aktualne ponude high end i high street brendova.

Massimo Dutti
Massimo Dutti
Jonathan Simkhai
Jonathan Simkhai
Pushbutton
Pushbutton
Toteme
Toteme
Brunello Cucinelli
Brunello Cucinelli
CO
CO
Mango
Mango
Massimo Dutti
Massimo Dutti
The Attico
The Attico
Mango
Mango
Theory
Theory
Peter Do
Peter Do
Re/Done
Re/Done
Stella McCartney
Stella McCartney
Albus Lumen
Albus Lumen
Acne Studios
Acne Studios
Mango
Mango
Avavav
Avavav
Massimo Dutti
Massimo Dutti
Mango
Mango
Agnona
Agnona
REMAIN Birger Christensen
REMAIN Birger Christensen
Casasola
Casasola
COS
COS
Rokh
Rokh
Mango
Mango
COS
COS
Jacquemus
Jacquemus
Saint Laurent
Saint Laurent
Thom Browne
Thom Browne
MaxMara
MaxMara
Nackiye
Nackiye

Foto: Instagram, COS, Mango, Massimo Dutti, Net-a-porter

0