Najpopularniji blejzer za jesenske dane

Objavu dijeli Petra (@pepamack)

Već u jeku ljetne sezone polako smo se počeli okretati jeseni, iz čiste znatiželje glede toga što nam nova sezona u modnom smislu donosi. 35 novih blejzer za ljetne večeri i jesenske dane tada smo vam otkrili ovdje, a pisali smo i o trendu sivog kariranog blejzera koji ostaje jedan od ključnih komada u garderobi. Danas se pak okrećemo jednom drugom modelu, za koji sada već sa sigurnošću možemo reći kako će biti najpopularniji blejzer jesenske sezone.

Blejzer na dvostruko kopčanje

Riječ je o blejzeru na dvostruko kopčanje, koji je imao zanimljivu modnu prošlost, dolazeći i odlazeći iz mode u cikličkim navratima. Naravno, dominirao je muškom garderobom i bio dio strogih i savršeno krojenih muških odijela koja su nosili biznismeni i uglednici, no naposljetku je došao i do ženskih ormara.

Karakterizira ga dizajn na preklop i set gumbiju s lijeve i desne strane koji omogućuje duplo, odnosno dvostruko kopčanje, kako bi blejzer doista besprijekorno stajao na tijelu. U stranim web shopovima, ovakav ćete model pronaći pod pojmom double-breasted blazer, a sada ga imaju svi od high do high street brendovima, koji blejzer na dvostruko kopčanje vide kao idealan dodatak ženskoj garderobi ove jeseni.

On je chic, sofisticiran i elegantan, a stilizirati se može na niz načina; bilo da ga želite učiniti ženstvenijim (uz slip haljinu), rekreirati neku tipično mušku kombinaciju na svoj način ili mu dati dozu sportskog štiha (uz tenisice). 30 savršenih modela donosimo u nastavku.

H&M

H&M

H&M

H&M

River Island

River Island

River Island

River Island

River Island

Topshop

Miss Selfridge

Massimo Dutti

Massimo Dutti

Massimo Dutti

Massimo Dutti

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

Reformation

Reformation

Gabriela Hearst

Hillier Bartley

Balmain

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Foto: Mango, Massimo Dutti, River Island, Net-a-Porter, Miss Selfridge, Topshop

2