“Portreti iz Brazila” u novoj Havaianas kolekciji

“Portreti iz Brazila” u
novoj Havaianas kolekciji

Havaianas Retrator kolekcija 2017.

Od 1962. godine,  Havaianas japanke prenose brazilski duh diljem svijeta kroz legendarne gumene potplate i vibrantni dizajn pun radosti i optimizma. Havaianas simbolizira udobnost, sreću i slobodu u najjednostavnijem i spontanom obliku za sva stopala. Ovog ljeta Havaianas donosi kolekciju u kojima su japanke odigrale ulogu slikarskog platna.

HAVAIANAS “PORTRETI IZ BRAZILA”

Pokretanjem projekta „Portreti iz Brazila“, u suradnji s umjetnikom iz Sao Paola, Ricardom Negrom, Havaianas stvara neodoljivu capsule kolekciju japanki s printevima koji prikazuju realnost tisuća stanovnika različitih zajednica razasutih diljem Brazila. Svaki od motiva izražava poznatu životnu radost, te nevinu i sentimentalnu intimu osobe koja je s tom realnošću i vizurama povezana još od djetinjstva.

Havaianas Retrator kolekcija 2017.

Kolekcija dolazi s tri različite verzije grafika Ricarda Negra, koje na razigran način prikazuju pravi scenarij siromašnih četvrti u Complexo de Grajaú, jednoj od najvećih zajednica u južnom dijelu grada São Paola, gdje je Ricardo odrastao i živi sve do danas. Različitih boja gumenih trakica, svi modeli u ovoj liniji dijele prepoznatljive Havaianas boje s dodatkom neodoljivih kvartovskih kućica koje su uvijek vrlo šarene i bočno pozicionirane što je ujedno i zaštitni znak samog umjetnika.

Havaianas Retrator kolekcija 2017.

Osim umjetničke vrijednosti, kolekcija „Portreti iz Brazila“ također nudi i novi pogled na jednostavne živote tisuća zajednica, te unosi pregršt boja u stvarnu svakodnevicu koja nije uvijek tako optimistično šarena. „Portreti iz Brazila“ prvo su izdanje projekta koji daje naznake da će biti još jedan veliki hit branda Havaianas.

Havaianas Retrator kolekcija 2017.

Svi modeli iz kolekcije “Portreti iz Brazila” dostupni su u svim ShoeBeDo prodajnim mjestima, a više informacija o kolekciji i ostale modele poznatih brazilskih japanki možete pronaći na www.havaianas.com.

Havaianas Retrator kolekcija 2017. Havaianas Retrator kolekcija 2017. Havaianas Retrator kolekcija 2017.

Foto: Havaianas

Učitati još
Zatvori