Frederikke Sofie – Dankinja koja je osvojila modni svijet svojom kosom

frederikkesofie6

Osim sveprisutnih Gigi i Belle Hadid te Kendall Jenner, kojima magazini velikodušno daju medijski prostor, modnom scenom trenutno vladaju i mnoga druga manje razvikana imena. Jedno od njih ono je danskog modela Frederikke Sofie, čije ime vam možda neće zvučati poznato na prvu, no ovu zanimljivu djevojku dosad ste imali prilike zamijetiti – naročito zbog njene zlatne kovrčave kose koja joj je postala zaštitni znak.

frederikkesofie14

Etro

Chloe

Chloe

U industriji u kojoj danas modeli izgledaju slično ‘kao jaje jajetu’, Frederikke se svojom pojavom definitivno ističe iz mase. Uspoređuju je s junakinjom Grimmovih bajki Zlatokosom, a ona sama na svaku modnu pistu kojom hoda donosi dašak svježine. Rekli bismo da je sva njena snaga upravo u toj gotovo čarobnoj kosi, no adut su joj svakako i plave oči, putene usne te, naravno, manekenske proporcije koje su ovoj nordijskoj ljepotici omogućile ulazak u svijet mode.

Celine

Celine

Modni skauti ovu su mladu Dankinju ‘regrutirali’ sa 14 godina, a modna je zajednica vrlo brzo prepoznala njen potencijal. Karijera Frederikke Sofie uzlet je dobila kada je kao ekskluzivno lice otvorila reviju modne kuće Celine za jesen/zimu 2015. Od tada je njena veza sa Celine gotovo neraskidiva, a osim pojavljivanja na revijama ove kuće koje redovito otvara ili zatvara, Frederikke je također zaštitno lice svake Celine kampanje.

Missoni

Missoni

zara5

Zara jesen 2016.

Vole ju i Chloe, Missoni i Etro, pa čak i Zara, čije je glavno lice kampanja već drugu sezonu zaredom. Upravo Frederikke krasi prekrasne jesenske Zara vizuale, u čiju se boho atmosferu savršeno uklopila svojom vilinskom ljepotom. Surađivala je u posljednjih dvije godine s renomiranim svjetskim fotografima poput Patricka Demarcheliera, Davida Simsa i Paola Roversija, a modeling je, prema vlastitim riječima, vrlo brzo shvatila kao priliku da se nauči brinuti sama za sebe, proputuje svijet, stekne nove prijatelje i nauči cijeniti zarađeni novac u vrlo mladoj dobi.

Chloe

Chloe

Poput većine kolegica, Frederikke aktivno vodi svoj Instagram profil, na kojem se iz dana u dan mogu pratiti njene dogodovštine, kako one poslovne, tako i privatne. Fotografije nam pružaju uvid i u stil koji mlada manekenka njeguje, a koji bi se mogao opisati kao skandinavski minimalizam. Tu su i, primijetit ćete, nezaobilazne naočale retro okvira, koje su Frederikke Sofie također postale ‘trademark’. Njen Instagram pratite ovdje.

frederikkesofie3

frederikkesofie8

frederikkesofie7

frederikkesofie5

frederikkesofie12

frederikkesofie

frederikkesofie2

frederikkesofie9

frederikkesofie4

Foto: Instagram

0