7 savršenih: Concept store trgovine u Europi koje morate posjetiti
7 savršenih: Concept store trgovine u Europi koje morate posjetiti

7 savršenih: Concept store trgovine u
Europi koje morate posjetiti

Kada idemo na putovanja, volimo unaprijed isplanirati koje točno lokacije ćemo posjetiti. Obično se to odnosi na muzeje, galerije i izložbe koje su u tom trenu aktualne. Postoje brojne internetske stranice na kojima se možemo inspirirati i vidjeti što ćemo posjetiti. Poželjno je otići na specifična i specijalizirana mjesta koja se svojom ponudom razlikuju od ostalih. Tako možemo vidjeti i kupiti nešto unikatno i lijepo. Kada govorimo o specifičnim mjestima u Europi, za sve ljubitelje mode, to su zasigurno concept store trgovine.

Concept store je idealno mjesto za sve ljubitelje mode

Riječ je o trgovinama specifičnog koncepta, ovisno o onome na što se baziraju. Obično je riječ o proizvodima poput keramike, namještaja i svega što nam treba za interijer ili modnih komada. No, svi komadi su dizajnirani i s potpisom. Naime, ovisno u kojoj zemlji se nalazite riječ je o mješavini domaćih dizajnera sa stranim modnim kućama. Neke od ovih trgovina su ubacile i dizajnirane knjige i časopise koje možete kupiti. Osim toga, zadnji trend je otvaranje coffee shopa u sklopu trgovine pa zapravo imate modni i gastro doživljaj na jednom mjestu. U nastavku saznajte koje su nama omiljene concept trgovine u Europi.

Voo store

Riječ je o concept trgovini koja se smjestila u popularnu berlinsku četvrt Kreuzberg. Naime, riječ je o četvrti koja svaki dan živi umjetnost i koja je nezaobilazna destinacija svim posjetiteljima ovog cool grada. Berlin je priča za sebe i možemo zaključiti kako je jedan od najzanimljivijih gradova Europe, no ovu trgovinu svakako dodajte na vašu travel listu. U Voo ćete pronaći dizajnirane knjige i časopise, limited kolekcije tenisica, posebne komade Marnija, Prade… Zanimljive komade modne kuće Acne Studios. Trgovina koja gura koncept new luxury brendova i gdje će ljubitelji mode zaista uživati.

Amen store

Ova trgovina smjestila se u Madridu, gradu za koji možemo reći kako živi od 0 do 24. Osim brutalne gastro ponude, ovaj grad može se pohvaliti odličnim modnim destinacijama, a nama je posebno za oko zapeo Amen. Riječ je o trgovini koja prodaje razne dizajnirane dekorativne ukrase poznatih umjetnika. Osim toga, njihova se ponuda bazira na sportskoj luksuznoj odjeći i manjim španjolskim dizajnerima. Ovdje će uživati ljubitelji neobičnih i ekstravagantnih dodataka, bilo da je riječ o modi ili dekoraciji.

Merci store

Concept store koji se smjestio u Parizu. Na ulazu ove trgovine u dvorištu objekta dočekat će vas vintage crveni Fiat 500. Merci je zapravo koncept koji prikazuje trendove za interijer i kućanstvo. Predmeti se biraju zbog njihove funkcionalnosti, stoga ovdje što god kupite, će vam biti sigurno korisno. Trgovina je miks ekskluzivnih komada i običnih predmeta umjetnika u nastajanju. Bilo da volite luksuz ili želite kupiti unikatan predmet za vaš dom od domaćeg dizajnera, ovo mjesto je stvoreno za vas. Vibe prostora je poseban i ovo svakako uvrstite u vašu travel listu Pariza.

Dover Street Market – London

Kultni concept store o kojem istinski ljubitelji mode sigurno znaju sve. Dover Street Market lanac je s više brendova koji se izvorno nalazi u ulici Dover Street u Mayfairu u Londonu. No, ovaj lanac ima trgovine u New Yorku, Pekingu, Los Angelesu, Singapuru i Tokiju. Ovaj koncept stvorili su Rei Kawakubo iz japanske kuće Comme des Garçons i njezin suprug Adrian Joffe. Dover Street Marker prodaje modne komade uglavnom iz visokih modnih kuća, ali odabrane estetike koja se slaže uz odabrani koncept. Riječ je o pristupu modi koji je avangardan u odnosi na ostale modne trgovine, stoga je u tom smislu ovo raj za sve ljubitelje ulične i avangardne mode.

The Corner

The Corner concept store smjestio se u Berlinu. Sofisticirana platforma za izniman dizajn u svim njegovim aspektima, trgovina se etablirala kao mjesto otkrića za sve ljubitelje individualnog stila. Trgovina je miks dizajniranih modnih komada, nakita, ljepote dizajna, umjesnosti, knjiga i časopisa. The Corner Berlin  nudi pomno uređen izbor najboljih kolekcija za žene i muškarce kao što su  Alexander McQueen, Bottega Veneta, Celine, Christian Louboutin, Dior, Givenchy, Gucci, Manolo Blahnik, Stella McCartney, Saint Laurent, Valentino i mnogi drugi.

10 Como Corso

Riječ je o concept trgovini koju krasi veliki dvorišni vrt pun biljaka. Velika trgovina koja je podijeljena na katove ovisno o onom što želite posjetiti. Na prvom katu nalazi se umjetnička galerija i knjižara gdje možete vidjeti i kupiti razne dizajnirane knjige, časopise, crteže i ostalo. Zatim slijedi kat s ekskluzivnom odjećom i modnim komadima koji su naprosto savršeni. Otvoren je i restoran u sklopu koncepta pa možete napraviti stanku i ručati u dvorištu zgrade. Mjesto koje spaja gastronomiju, umjetnost, modu i kulturu i zaista ga vrijedi posjetiti.

Storm Copenhagen

Dobre modne trgovine ne možemo zamisliti bez Copenhagena. Posljednjih godina ovaj grad je postao prava modna meka, a prema mnogim mišljenjima ima najbolju uličnu modu u Europi. Copenhagen ima zaista mnogo konceptualnih modnih trgovina koje vrijedi posjetiti, ali mi bismo posebno izdvojili Storm. Riječ je o trgovini u kojoj možete pronaći razne sportske i planinarske brendovi koji su trenutno omiljeni. Ovdje ćete pronaći i neke modele koje je inače teško nabaviti, a osim odjevnih predmete i obuće. možete odabrati i ostale detalje za dom te magazine i knjige.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori