Modna kuća Chanel i ovoga je puta briljirala na Tjednu mode u Parizu
Modna kuća Chanel i ovoga je puta briljirala na Tjednu mode u Parizu

Modna kuća Chanel i ovoga je puta
briljirala na Tjednu mode u Parizu

Tjedan mode u Parizu nam je omiljeni modni događaj i vrijeme kada svi ljubitelji mode na dnevnoj bazi gledaju umjetničke poslastice. Svake godine imamo nove favorite jer je riječ o velikom trudu i produkciji, ali postoje i modne kuće koje nas nikada ne razočaraju. Chanel je modna kuća koja uvijek igra na sigurno, drže se svoje estetike i s tim baš nikada ne pogriješe. Poznata pariška lokacija s kojom je profinjena modna kuća praktički saživjela, pretvorila se u kulisu za neke od najboljih lookova, ali i trendova koje ćemo nositi u 2023./2024. godini. Mi smo imali priliku prisustvovati ovogodišnoj reviji, kako nam je bilo pronđite ovdje, a pregled revije nalazi se u nastavku.

Nana Komats by Inez and Vinoodh

Kreativna direktorica modne kuće Chanel, Virginie Viard pozvala je genijalni fotografski dvojac Inez & Vinoodh kako bi joj pomogli u postavljanju vizualnog prikaza Ready-to-Wear kolekcije za sezonu jesen/zima 2023./2024. Glavnu ulogu u ovogodišnjoj kampanji tumači glumica Nana Komats koja u filmu i seriji fotografija igra lik nekadašnjeg istaknutog modela Dorothy McGowan. Film je inspiriran ostavarenjem reditelja Williama Kleina iz 1966. godine pod nazivom Are You, Polly Maggoo?

Pogled izbliza na Ready-to-Wear kolekciju za jesen-zima 2023/2024

„Kamelija je više od teme, to je vječni kod ove modne kuće. Sviđa mi se njena mekoća i snaga“, objašnjava Virginia Viard. Kultni cvijet prožima se kroz cijelu kolekciju za sezonu jesen-zima 2023/2024. u malim, ali intrigantnim, segmentima i to u predjelu džepova, na reverima ili naramenicama sakoa. Osim toga, simbol cvijeta kamelije dolazi i u obliku suptilnih dugmadi, koji u ovoj formi naglašavaju romantizirani ton. Asimetrični kaputi, prorezi na haljinama, volani, gola leđa, perle i šljokice, prepoznatljive niti u trikotaži – sve to u kreativnom zamahu koji nosi kolekciju. Dominiraju crna, bijela, ali i nijanse roze, dok portret žene dobiva i drugo lice. Ponovo su primjetni i muški kodovi, koji se odražavaju u vidu naglašenih revera, dok dominacijom kaputa, u isti mah, vješto koketiraju sa siluetom žene. Sve zajedno odiše duhom kasnih ’60-ih i ranih ’70-ih.

Foto: Chanel

Učitati još
Zatvori