Kako razveseliti mamu na Majčin dan? Donosimo kreativne ideje za iznenađenja i poklone
Kako razveseliti mamu na Majčin dan? Donosimo kreativne ideje za iznenađenja i poklone

Kako razveseliti mamu na Majčin dan? Donosimo kreativne ideje za iznenađenja i poklone

Veza između majke i djeteta bez dvojbe najljepša je i najdublja veza, a ljubav nije mjerljiva s niti jednom drugom. Iako mamama tijekom cijele godine iskazujemo ljubav malim znakovima pažnje, svi želimo da se naše mame na njihov dan osjećaju bar malo posebnije. Ove nedjelje obilježava se Majčin dan, pa ako još niste sigurni kako razveseliti mamu, predlažemo vam nekoliko kreativnih rješenja. Mi se slažemo kako sitnice i znakovi pažnje vrijede puno više od materijalnih poklona, a pažnja i trud koji je uložen u njihovu izradu/pripremu mamama će značiti više od bilo kakvih skupih poklona.

U nastavku donosimo nekoliko prijedloga za iznenađenja za mame, a ovisno o dobi dijeteta, biti će potrebna mala pomoć tata, baka, djedova, teta ili braće i sestara. Odaberite iznenađenje (ili nekoliko njih) s naše liste i sigurni smo da će mama biti presretna!

majcin dan
majcin dan

Doručak u krevetu

Jedan od najljepših načina za započeti dan definitivno je doručkom u krevetu. Ustanite malo ranije nego inače, pripremite kavu i mamino omiljeno jelo – mi predlažemo waffle ili palačinke uz puno sezonskog voća poput jagoda. Možete napraviti malo veću porciju jer sigurni smo da će se ubrzo svi prisutni pridružiti mami u krevetu i poželjeti koji zalogaj! Mama će biti zahbvalna što jedno jutro ne mora ona sve pripremati, a posebno će cijeniti vaš trud oko pripreme doručka.

majcin dan

Čestitka  za mamu

Naravno, čestitka za mamu je obavezna! Napišite mami što najviše volite kod nje, na čemu ste joj zahvalni ili kako najviše volite provoditi zajedničko vrijeme. Čestitke koje ste u potpunosti sami izradili ipak su malo posebnije od onih kupovnih, pa si dajte malo truda – izrežite malo tvrđi papir u oblik čestitke, ukrasite ga šljokicama ili ukrasnim papirićima, dodajte lijepu poruku, a možete i nacrtati nešto.

Uokviren crtež

Dječji crteži prava su mala umjetnička djela, a uz dodatak okvira savršeno će se uklopiti u svaki dom. Nacrtajte ili naslikajte vas i mamu u omiljenoj aktivnosti, nešto što vaša mama voli, ili pak nešto o čemu zajedno maštate. Možete joj pokloniti uokvirenu sliku, a možete ju (uz malo pomoći) i postaviti na zid – mami stavite povez oko očiju i dovedite ju ravno pred iznenađenje.

majcin dan
majcin dan
majcin dan

Uberite cvijeće

Najjednostavniji poklon koji možete pokloniti zasigurno je cvijeće – nema mame koju to neće obradovati! Slično kao i kod čestitka, puno je posebnije ako djeca sama uberu cvijeće nego da kupujete gotove bukete. I zapamtite, ovaj tako mali znak pažnje znači jako puno – nemojte ga čuvati samo za Majčin dan. Kada god ste u prilici, uberite pa makar i jednu tratinčicu ili maslačak, svakoj će mami izmamiti osmijeh na lice.

majcin dan
majcin dan

Piknik ili izlet

Nedjelja bi u većem dijelu Hrvatske trebala biti topla i sunčana, a jedan od najboljih načina da se cijela obitelj zabavi u prirodi jest na pikniku. Spakirajte dekice, hranu i piće, društvene igre, sunčane naočale i odaberite savršenu lokaciju! Ako ste na moru odaberite najljepšu plažu u blizini, a ako niste odaberite park, livadu, vinograd ili obalu jezera.

Jednodnevni izleti su također odlična ideja,

majcin dan
majcin dan

Obiteljske fotografije (kalendari sa fotografijama, puzzle, maske za mobitel)

Najljepši način za čuvanje uspomena su fotografije – uvijek nam je drago prisjetiti se prošlih, sretnih trenutaka. Mamama je pak posebno emotivno prisjećati se trenutaka kada su im djeca bila mala ili kada su obilježavali neke “prve” trenutke; prvi rođendan, prvo putovanje i slično. Naravno, i kasnije trenutke kroz djetinjtvo i odrastanje njihove djece, te sve ono što su zajedno prošli. Najdraže fotografije možete razviti i zatim ih složiti u obiteljski album, a postoji još nekoliko kreativnih načina na koje uspomene sa fotografija možete sačuvati. Popularni su kalendari s fotografijama, puzzle ili maske za mobitel na kojima je također fotografija koju želite, a fotografije uvijek možete dati i tiskati na majice ili šalice.

majcin dan

Foto: Pexels, Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori