Filmovi idealni za movie night s mamom
Filmovi idealni za movie night s mamom

Filmovi idealni za movie night s mamom

Vrijeme koje provedete s majkama zapravo su jedni od najvrednijih i najposebnijih životnih trenutaka koji se zauvijek pamte. Tako dodatno osnažujete odnos s osobom zbog koje ste danas ljudi kakvi jeste, a vaša će majka, bez dvojbe, cijeniti vrijeme koje joj posvetite.

Nije samo Majčin dan rezerviran za izljeve nježnosti i pažnje usmjerene ka majci… Zašto se s mamom dobro ne zabavite i bilo kojeg drugog dana u godini? Ako vam nedostaje vaše zajedničko vrijeme, večeras organizirajte movie night, pozovite majku, pripremite slasne grickalice i uživajte u zabavnoj večeri.

Ukoliko nemate ideju koji bi filmovi bili idealni za movie night s mamom, donosimo 7 prijedloga za nezaboravno druženje. Ovi su filmovi idealni za raspravu, komentiranje i razmjenu stavova pa vam sigurno neće biti dosadno.

Lady Bird

Ovaj film o odrastanju koji je nominiran za Oscara predstavlja priču o kćeri koja pokušava pronaći zajednički jezik s majkom. Riječ je o pripremama za završetak srednje škole i traženju svog mjesta u svijetu. Lady Bird očajnički želi pohađati koledž nakon srednje škole. A u procesu planiranja, ona prolazi kroz burnih nekoliko mjeseci s majkom.

Easy A

Easy A je američka komedija snimljena 2010. u režiji Vila Glaka. Za nju je scenarij napisao Bert V. Royal koji je bio djelomično inspiriran romanom Grimizno slovo.

Protagonistica koju tumači Emma Stone je neugledna srednjoškolka koja jednog dana laže kako je izgubila nevinost, i koja zbog toga stekne reputaciju “lake” žene, ali i popularnost među svojim, pretežno muškim kolegama. Radnja prikazuju kako zbog njene laži nastanu komplikacije kada priče o njenom nemoralu dođu do nastavnika, odnosno tada počnu nevolje među prijateljima i poznanicima.

Emmi je ovo  bila prva glavna uloga i donijela joj je nominaciju za nagradu Zlatni globus u kategoriji za najbolju glumicu.

Hannah And Her Sisters

Film Woodyja Allena je priča o obitelji i odnosima koji nas definiraju. Uspješna i snažna Hannah je udana za intelektualca Elliota te ima dvije sestre, buntovnu Holly i introvertiranu Lee. Lee je u ljubavnoj vezi sa ostarjelim, siromašnim i povučenim slikarom Frederickom te je upravo ona, često njegova jedina veza s vanjskim svijetom.

Elliot se zaljubio u Lee te često pronalazi izgovore kako bi razgovarao sa njom, primjerice da joj kupi knjigu ili preporuči dobar film. Konačno joj prizna da je zaljubljen i ona, nakon mnogo kolebanja, pristane na aferu. Zajedno provedu strastveno vrijeme u hotelu, no nakon toga Elliota počne peći savijest. On počinje razmišljati o tome da sve prizna Hanni, ali se ipak predomisli. Lee pak ostavi Fredericka te počne održavati regularnu aferu s Elliotom. No ovaj ju ostavi te se vrati Hanni.

Mickey Sachs je bivši Hannin ljubavnik – kojeg je ova ostavila nedugo nakon što se otkrilo da je neplodan – i neurotični urednik neke humoristične TV emisije koji iznenada počne slabije čuti na jednom uhu. Otiđe doktoru, no  ne može utvrditi zbog čega. Ubrzo Mickeyja počne hvatati panika te umisli da bi mogao imati rak. U mislima se već počne opraštati sa životom, no onda mu doktor objavi sretnu vijest – ipak je potpuno zdrav.

Juno

Kada Juno MacGuff saznaje da je trudna nakon kratkog susreta, ona s prijateljicom Paulie Bleeker odluči proći kroz trudnoću i dati dijete na usvajanje. Namjeravala je pronaći savršene posvojitelje, a Vanessa i Mark Loring izgledaju kao da se uklapaju u njezinu idealnu sliku roditelja.

Kako trudnoća napreduje, tako i Juno postaje sve teže. No, par koji je odabrala je uistinu vrlo neobičan, a s vremenom njihovi postupci svima promijene život. Ovo je film koji vrlo uspješno pogađa emocije gledatelja, dirne vas, raznježi, zabavi, ali i potakne na razmišljanje.

Postcards From The Edge

Meryl Streep glumi Suzanne Vale, nadolazeću zvijezdu čija se karijera zaustavila zbog ovisnosti o drogama. Nakon što je ostala na rehabilitaciji, Suzanne završi sa skrbnikom: njezinom majkom, Doris Mann.

Film je adaptirala Carrie Fisher iz vlastitog romana i borila se s kompliciranim, ali odnosom punim ljubavi između glumice i majke. Mnogi su gledatelji usporedili odnos koji se opisuje u ovom filmskom ostvarenju s Carrienim odnosom s majkom u stvarnom životu.

Ricki And the Flash

Meryl Streep glumi Ricki Rendazzo, majku troje djece koja je ostavila djecu  kako bi mogla slijediti svoje rock n ‘roll snove.  Mamie Gummer igra Rickinu kćer, Julie, koja je ljuta i razočarana što se njezina majka odlučila za život ispunjen putovanjima, glazbom i slavom, umjesto života kod kuće, a nije sasvim spremna iskupiti se. Bivši suprug u jednom trenutku objašnjava Meryl kako je njihova kći u problemima i tada se velika rock zvijezda vraća kući kako bi pokušala riješiti probleme s kojima se njezina kćer suočava. Mamie Gummer je i u stvarnom životu kćer Meryl Streep, a prvi puta su se zajedno pojavile na filmu daleke 1986.

Sylvia

U Sylviji, Gwyneth Paltrow glumi pjesnikinju i autoricu Sylviju Plath koja se zaljubljuje u poletnog Teda Hughesa. I Hughes je pao na nju, unatoč upozorenjima njene majke, da se Sylvia pokušala ubiti i kako će se to možda ponoviti. Nažalost, majka je bila u pravu. Svaki student književnosti može vam reći kako priča završava. Unatoč bolnoj temi, film vrijedi pogledati.

Paltrow i Craig u glavnim ulogama odradili su sjajan posao. Blythe Danner u ulozi Sylvijine majke Aurelije na vrlo uvjerljiv način prikazuje ne samo ljubav prema kćeri nego i odnos američkog srednjeg staleža prema kulturi i poeziji.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori