Zimska njega sa zaštitnim faktorom

Zimska njega sa zaštitnim faktorom

Jedna od najvećih zabluda kada su u pitanju zdravlje i ljepota kože, ona je kako nam zimi nije potreban zaštitni faktor. Mnogi ga ne koriste uz opravdanje da u hladnijoj sezoni nema sunca i temperature su niske, no poznato je kako su sunčeve zrake jednako snažne zimi te prodiru čak i kroz najgušće oblake, uzrokujući štetu na našoj koži i onda kada toga nismo nimalo svjesni. Najviše štete koži čine UVA zrake, koje su odgovorne za njeno prijevremeno starenje. One ulaze dublje u kožu i, osim bora, stvaraju rizik od  raka kože.

Birajući proizvode za zimsku njegu kože, zato je vrlo bitno izabrati one koji u sebi sadrže SPF zaštitni faktor. Zimi je koža mnogo delikatnija, pa joj pažnju treba posvetiti i na zimovanju i zaštititi lice (pogotovo nos i uši) te ruke od utjecaja ‘zubatog’ sunca, ali i refleksije zračenja iz snijega, otkuda do kože dolazi 80% UV zraka (nasuprot 25% UV zraka reflektiranih iz pijeska ljeti). Sve snježne aktivnosti na koje se zaputite trebale bi podrazumijevati intenzivnu zaštitu od sunca, kombiniranu uz vaš omiljeni kozmetički proizvod.

Opskrbite se hidratantnim kremama, losionima i balzamima, koji će kontinuirano hraniti vašu kožu i istovremeno biti borac protiv UV zračenja. Nanosite ih u udobnosti vlastitog doma i dajte vremena koži da ih u potpunosti apsorbira prije izlaska van. Znalci preporučaju da izbor vašeg zimskog zaštitnog faktora bude minimalno SPF 30, a bavite li se aktivnostima uslijed kojih se trošite energiju i znojite se, proizvod sa zaštitnim faktorom trebali biste nanositi i nadograđivati više puta kroz dan.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori