Zašto su prirodne boje za kosu uvijek bolji izbor?

Zašto su prirodne boje za kosu
uvijek bolji izbor?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Roos-Anne van Dorsten (@moderosaofficial)

Boja za kosu postala je sastavni dio ženske (a nerijetko i muške) beauty rutine. Neke se žene odlučuju za bojanje kose kako bi osvježila svoju prirodnu boju, neke žele mekanu i sjajnu kosu koja se dobiva odmah nakon bojanja, a neke od njih žele prekriti sijede, no svima njima zajedničko je korištenje profesionalnih boja, u frizerskom salonu ili u udobnosti vlastitog doma.

Već se mnogo godina spekulira o tome koliko su boje zapravo štetne za kosu, za vlasište i za zdravlje u cjelini, a u tom kontekstu najčešće se ističu sastojci sa štetnim učinkom, kao što su to primjerice, amonijak (za bolju boju), resorcin (za bolju postojanost boje), parafenilendiamin, parabeni, nikal i SLS. Amonijak se s razlogom nalazi na prvom mjestu, jer se kao neke od nuspojava korištenja boja za kosu s amonijakom ističu iritacije kože i očiju, alergije, pa čak i problemi s respiratornim sustavom. Naposljetku, agresivne boje za kosu samo će prividno kosi dati zdravlje i sjaj, a zapravo je oštetiti, isušiti i lišiti svih onih dobrih stvari.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

Ne čudi stoga, na ovom valu kojim u posljednjih nekoliko godina ‘jašemo’, a koji uključuje sve zdravije, svjesnije i bolje odluke za naš ionako kaotičan život, da na popularnosti intenzivno dobivaju prirodne boje za kosu. Njima su se pridružili i prirodni šamponi, regeneratori i maske, pa s ambalaža proizvoda sve češće možemo iščitati kako sadrže gotovo 100% sastojaka prirodnog porijekla. Prirodno je definitivno ‘in’, a pritom se prirodne boje za kosu reklamiraju kao one koje će njegovati i štititi kosu od isušivanja, već u procesu bojanja, i kao one koje donose prirodne sastojke, dovoljno nježne prema vlasištu da neće izazvati iritacije.

Izdvojili smo neke od njih koje možete nabaviti u našim drogerijama za kućnu upotrebu ili isprobati u frizerskom salonu:

Respect boja za kosu

L’Oreal Casting Crème Gloss

Garnier Olia Permanent Hair Colour

Keune So Pure Natural Balance Color

L’Oréal Professionnel Inoa Supreme boja za kosu bez amonijaka

Phyto Phytocolor biljna boja za kosu

Macadamia Oil Cream Color

Učitati još
Zatvori