Kako najlakše postići sjajnu i zdravu kožu cijelog tijela?

Kako najlakše postići sjajnu i
zdravu kožu cijelog tijela?

Problemi s kožom poput akni, atopijskog dermatitisa ili hiperpigmentacija ne utječu samo na kožu. Oni također vrlo često utječu na samopouzdanje, način razmišljanja i kvalitetu života. Naša koža je puno više od naše zaštitne barijere. Ona je neraskidivo i blisko povezana s našim osjećajima, a na njoj se odražava cjelokupno stanje organizma. Fizičko stanje utječe na emocionalno – ako naša koža ima problem, imamo ga i mi. Na raspoloženje, ali i izgled kože, utječe i stanje probavnog sustava. O crijevima ovisi raspoloženje jer u njima nastaje 95% serotonina, neurotransmitera povezanog s pojavom tjeskobe, stresa, depresije i ostalih stanja. O onome što unosimo u organizam, uvelike ovisi i zdravlje naše kože, ali i imunitet.

Kako sačuvati zdravu mikrobiotu?

Ljudska mikrobiota ima značajan utjecaj na imunološki sustav čovjeka jer sprječava naseljavanje štetnih mikroorganizama. Čine ju svi mikroorganizmi (bakterije, gljive, virusi), koji žive na ili u ljudskom tijelu, a ukupan genetski materijal svih tih mikroorganizama naziva se mikrobiom. Najveći broj tih mikroorganizama nalazi se u probavnom sustavu, no velik broj kolonizira i kožu. Svaki je čovjek koloniziran jedinstvenom i samo njemu svojstvenom mikrobiotom, a na nju utječe podneblje u kojem živimo, dob, spol, rasa te prehrana.

Eucerin prehrana

Jako je važno sačuvati zdravu i uravnoteženu mikrobiotu, a to možemo postići pravilnom i raznovrsnom prehranom, koja uključuje što više sezonskog voća i povrća, fermentiranu hranu i hranu bogatu vlaknima te hranu bogatu probioticima i prebioticima. Također je važno izbjegavati previše ugljikohidrata, dovoljno spavati, ne pušiti te izbjegavati stres. Preporučuje se i što češći boravak u prirodi i kontakt sa životinjama. Niti s higijenom ne treba pretjerivati! Njega za čišćenje treba biti blaga s koži srodnom pH vrijednosti.

Sinergija zdrave prehrane i odgovarajuće njege za zdravu kožu

Eucerin prehrana

Novo doba nutricionizma predstavlja multidisciplinarni pristup rješavanju zdravstvenih tegoba i/ili problema i nema više potrebe za praćenjem općih preporuka. Kako je mikrobiota svake osobe različita, potreban je i različit pristup koji uključuje sinergiju zdrave prehrane i odgovarajuće njege kože. Dostupne su i mnoge dijagnostičke metode koje mogu utvrditi intolerancije ili alergije na hranu koje često vode problemima s kožom. U trenutku kada prehranu balansiramo s pravilnim odabirom namirnica i pronađemo idealnu rutinu njege za kožu, možemo očekivati lijepu i zdravu kožu. Savjete za prehranu kod određenih kožnih stanja donosi Ivana Barišić, mag. nutricionizma.

Kako prehranom poboljšati zdravlje kod različitih stanja i indikacija kože?

Atopijski dermatitis, akne i psorijaza, samo su neke od stanja i bolesti kože koje mogu biti povezane s alergijama i intolerancijama na hranu. Kod njih  važnu ulogu igra probavni sustav i od iznimne je važnosti izbaciti iz prehrane određene namirnice koje utječu na razvoj i tijek bolesti, a koje su to namirnice možete saznati pomoću testa intolerancije i alergološkog testiranja.

Eucerin prehrana

Univerzalna prehrana za određene kožne bolesti i stanja ne postoji, jer se mikrobiota svake osobe razlikuje, ali možete obratiti pažnju na prehranu bogatu vitaminima i bjelančevinama, te izbaciti namirnice na koje postoji alergija ili intolerancija. Prehrana može utjecati i na razna stanja kao što su osjetljivost kože, starenje te na prirodnu zaštitu kože od sunca i izvrsna je nadopuna blagoj, ali učinkovitoj njezi i zaštiti kože koju pruža Eucerin.

Njega koja mijenja život

Zahvaljujući učinkovitim, dobro podnošljivim i klinički dokazanim Eucerin inovacijama u njezi kože, ljudi imaju priliku osjećati se bolje u vlastitoj koži i ponovo živjeti život punim plućima. Iza Eucerina je stogodišnja tradicija inovacija u znanosti njege kože. Istraživanje stručnjaka dermatologa, razvijanje novih aktivnih sastojaka i klinički dokazi učinkovitosti djelovanja zaista su važni. Eucerin njega je razvijena kako bi održala i unaprijedila zdravlje i ljepotu kože.

Eucerin prehrana

Zahvaljujući medicinskoj stručnosti, stručnosti u području njege kože i predanosti u području kozmetike, Eucerin osigurava holistički “dermokozmetički” pristup. Učinak koji njega ima na kožu nije površan. Zaustavljanje svrbeža više je od sprječavanja ogrebotina. Smirivanje akni, više je od čišćenja začepljenih pora. Dobar osjećaj u vlastitoj koži je rezultat sinergije brige o zdravlju prehrane i njege koja mijenja život.

Eucerin brine o vama i o okolišu

Eucerin je uvijek njegovao poseban odnos sa svojim potrošačima pružajući njima i njihovim obiteljima njegu za sve potrebe i stanja kože, ali i savjete i informacije. Znajući da je održivost tema od velikog interesa, cilj Eucerina je informirati, nadahnuti te uključiti potrošače u akcije i inicijative za održivost.

Eucerin prehrana

U okviru „We care“ strategije, potrošač je u posebnom fokusu Eucerina. Jedan od ključnih prioriteta je razviti njegu najviših standarda kvalitete i apsolutno sigurnu za upotrebu. Potrošači ne očekuju samo učinkovitu i sigurnu njegu, već žele nešto učiniti i za okoliš. Zato Eucerin pruža vrlo precizne informacije o sastojcima koji se koriste u njihovim formulama i objašnjenje njihove uloge i koristi. Uključite se i vi u krug održivosti – sačuvajte praznu ambalažu Eucerin njege, donesite u odabrane Farmacia ljekarne i zamijenite za vrijedan poklon.

Više informacija saznajte na Eucerin web stranici.

Foto: Promo, Pexels

Učitati još
Zatvori