8 najboljih seruma protiv tamnih mrlja i ožiljaka od akni

8 najboljih seruma protiv tamnih
mrlja i ožiljaka od akni

https://www.instagram.com/p/B05V5lvpwV0/?utm_source=ig_web_copy_link

Sunčeve pjege, ožiljci i mrlje od akni nastaju i formiraju se na potpuno različite načine, ali te vrste tragova na koži tretiraju se i liječe na isti način. Nježni piling i izdašna doza kreme za sunčanje vrlo su važni dijelovi ove jednadžbe, ali nijedna rutina ne bi bila potpuna bez jednog od najboljih vitamin C seruma za izbljeđivanje tamnih mrlja.

Potaknite prirodni proces regeneracije kože

Mnogi vjerojatno ne znaju da, osim nastanku sunčevih pjega, sunce također doprinosi stvaranju ožiljaka i flekica od akni. Te crvene ili smeđe mrlje pojavljuju se nakon što bubuljica zacijeli, a izlaganje suncu potamni ove ožiljke i onda često ostaju vidljivi puno duže. Kako bi to izbjegli, bilo bi dobro da u svoju beauty rutinu ubacite serum koji je bogat vitaminom C. Prema riječima stručnjaka, ovaj snažni antioksidans ometa proizvodnju pigmenta u koži i na taj način pridonosi izbljeđivanju tamnih mrlja. Usporavajući proizvodnju melanina, serum koji sadrži vitamin C spriječit će nastanak novih sunčevih pjega.

https://www.instagram.com/p/B9ELKCdpTgS/?utm_source=ig_web_copy_link

Ubacite serum u svoju jutarnju rutinu

Vitamin C također može neutralizirati dio štete koju vam nanosi sunce. Iako definitivno ne treba preskakati kremu sa zaštitnim faktorom, svoj vitamin C također možete primijeniti tijekom dana, po mogućnosti u svojoj jutarnjoj rutini. Serumi koji su obogaćeni vitaminom C namijenjeni su dnevnoj upotrebi zbog njihove sposobnosti neutralizacije slobodnih radikala. Međutim, to nije jedini način na koji vitamin C izblijedi tamne mrlje na vašoj koži. On obavlja i kemijski piling, koji s vremenom uklanja flekice s kože. Zbog svojih antioksidacijskih svojstava, vitamin C pomaže prirodnom procesu regeneracije kože. On pomaže vašem tijelu da popravi oštećene stanice i potakne proizvodnju novih.

Uz redovitu upotrebu seruma s vitaminom C, i sve dok marljivo koristite zaštitu od sunca, mogli biste početi primjećivati ​​poboljšanje na svom licu već za tri do osam tjedana. Dakle, ako tražite način za eliminiranje tamnih mrlja sa svog lica, u nastavku možete pronaći najbolje serume koji će obaviti taj posao za vas.

Perricone MD serum za posvjetljivanje s vitamin C esterom
Skintegra Superba C
Olival Vitaminski serum C
Sunday Riley C.E.O. Rapid Flash Brightening Serum
Mario Badescu Vitamin C Serum
Dear, Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop

Foto: Instagram, Wow Junkie, Skintegra, Cult Beauty, Beauty Bay, Look Fantastic, Space nk, Olival, Dermacare

Učitati još
Zatvori