Mini lifting za transformaciju tijela: Rješenje za opuštenu kožu
Mini lifting za transformaciju tijela: Rješenje za opuštenu kožu

Mini lifting za transformaciju tijela:
Rješenje za opuštenu kožu

Transformacija tijela estetskim zahvatima postala je sve prisutnija među ljudima koji traže značajne promjene u izgledu nakon gubitka veće količine težine ili kao rezultat starenja. Uklanjanje viška kože postaje ključno kako bi se postigao zategnut i proporcionalan izgled tijela nakon gubitka težine ili nakon poroda.

Jedna od tehnika koja se koristi za uklanjanje viška kože je abdominoplastika, poznatija kao trbušna plastična operacija odnosno tzv. tummy tuck. Ovaj zahvat uključuje uklanjanje viška kože i masnog tkiva s trbuha, često u kombinaciji s kirurškim zatezanjem mišića trbuha radi postizanja ravnijeg i čvršćeg trbušnog područja. No, jeste li znali da se, u stvari, većina tijela može zategnuti? Pričamo o rukama, nogama, bedrima, pa čak i natkoljenicama i gležnjevima! O tretmanima nam je više rekao dr. Nino Fuchs iz Poliklinike LF Medical Group.

“Mali” lifting zahvati za veliku promjenu

Druga često korištena tehnika je brahioplastika ili operacija podizanja nadlaktica. Ovaj zahvat uklanja višak kože i masnog tkiva s područja između pazuha i lakta, čime se postiže zategnutiji i definiraniji izgled nadlaktica. Brahioplastika se preporučuje osobama s naglim gubitkom težine ili starijima čija je koža izgubila elastičnost. Ovaj tip liftinga uistinu popravlja generalni izgled tijela.

Postoji i bedreni lifting, koji uklanja višak kože i masnog tkiva s unutarnje strane bedara. Ovaj zahvat može poboljšati tonus kože te oblikovati bedra za zategnutiji izgled. On se preporučuje osobama s izraženim opuštanjem kože na unutarnjoj strani bedara.

Zatim, odstranjenje viška kože natkoljenica je operacija koja se fokusira na uklanjanje opuštene kože na području natkoljenica. Osim estetskog izgleda, uklanjanje viška kože na natkoljenicama često pomaže pacijentima da se oslobode nelagode i trljanja kože. Kombiniranjem ovih zahvata pacijenti dobivaju harmoničan i proporcionalan izgled tijela.

mini lifting

Završni tretmani liftinga

Uz navedene zahvate, često se pacijenti odlučuju i na korekciju tkiva oko koljena i gležnjeva. Ove regije su najčešće zanemarene, ali s godinama, gubitkom težine ili starenjem, koža i tkiva oko ovih područja mogu izgubiti elastičnost, uzrokujući opuštenost i neželjene promjene.

Korekcija tkiva oko koljena poboljšava konture koljena i vraća mladenački izgled tom području tijela. Koža oko gležnjeva, gubeći svoju elastičnost, može uzrokovati „valoviti“ izgled ili višak kože koji može biti estetski neprivlačan i zadebljavati uzak i elegantan zglob.

Integracija korekcije tkiva oko koljena i gležnjeva s odstranjivanjem viška kože natkoljenica omogućuje potpunu transformaciju donjeg dijela tijela. Istovremeno, imat će velik učinak na samopouzdanje pojedinca.

  • Jesu li vidljivi rezovi odnosno ožiljci nakon otklanjanja tkiva oko koljena i gležnjeva?

Konturiranje regije koljena ili gležnjave izvodi se WAL tehnikom, često u kombinaciji s radiofrekvencijom, prilikom navedenih zahvata ostaju minimalni ožiljci koji se s vremenom ne vide. Ako je potebno odstraniti više potkožnog tkiva i kože (nakon velikog gubitka na težini) onda se ožiljci pozicioniraju na najprihvatljivije mjesto koje je skriveno od pogleda (njačešće unutarnji ili stražnji segment).

mini lifting

Kako izgleda oporavak?

Oporavak je, kao i uvijek, individualan i varira od pacijenta do pacijenta. Ipak, on uključuje nošenje kompresijske odjeće ili zavoja kako bi se smanjio otok i potaknulo zacjeljivanje, barem 3 do 6 mjeseci. Preporučuje se mirovati nekoliko dana do nekoliko tjedana, ovisno o tretiranoj regiji te se ne predlaže ikakva tjelesna aktivnost koja bi mogla uzrokovati pucanje šavova ili slično. Treniranju se pacijenti mogu vratiti kroz 6 tjedana.

U svim tim zahvatima važno je pratiti upute kirurga o njezi rana, aktivnostima koje treba izbjegavati i postoperativnoj skrbi. Redoviti pregledi kod kirurga su ključni kako bi se osiguralo da se oporavak odvija bez komplikacija te da se postignu optimalni rezultati.

Ako ste zainteresirani za transformaciju tijela, poliklinika LF Medical nudi nekoliko vrsti liftinga tijela. Njihov tim stručnjaka sugerirat će vam najbolji tip zahvata s obzirom na vaše želje. Naručite se na konzultacije ili istražite više o zahvatima na njihovoj službenoj web stranici.

Foto: LF Medical Group, Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori