Kako spriječiti bore dok spavate?

Kako spriječiti bore dok spavate?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Elle Ferguson (@elle_ferguson)

San nam je neophodan za život i ako spavajući provedemo onih toliko spominjanih, optimalnih 8 sati, čak trećinu svog životnog vijeka boravimo upravo u carstvu snova. Spavanje nam pomaže napuniti baterije i probuditi se s nekom novom energijom, no još do prije par godina nitko nije previše razmišljao o tome što nam se točno događa s kožom dok spavamo. Danas znamo da se najbitnija obnova stanica u koži odvija upravo po noći, ali također postajemo svjesni toga da u krevetu, dok spavamo na trbuhu ili boku, nastaju i duboke linije i bore, naročito na licu, vratu i na prsima. Zato stručnjaci prvenstveno preporučaju spavanje na leđima, kako bi izbjegli konstantan pritisak na lice koje ono trpi u položaju na trbuhu ili na boku i pomogli zadržati kolagen, elastičnost i volumen u koži. No, ako ipak ne možete utjecati na položaj koji će vaše tijelo mijenjati u snu, postoji još nekoliko korisnih trikova za spriječiti nastanak bora po noći.

Specijalizirani jastuci

U posljednjih nekoliko godina, u specijaliziranim dućanima i na velikim online trgovinama kao što je Amazon, moguće je nabaviti posebno dizajnirane jastuke, od kojih su mnogi dobili nadimak anti-age jastuka.

Primjerice, Beauty Bear™ Age Delay Pillow brenda Nurse Jamie je ergonomski anti-age jastuk koji pruža maksimalnu podršku vratu i kralježnici i osjećaj ugode dok spavate. Lice pritom dodiruje svilenkastu satensku podlogu, a jastuk s dva slova U osigurava da spavate u optimalnom položaju. U manji U najbolje je utoniti ako spavate na boku, a u veći U ako ste odlučili spavati na leđima. Još neki jastuci koji su bili korisni ženama u sprečavanju stvaranja bora na licu dok spavaju su Therapeutica Sleeping Pillow i NIGHT Pillow, koji smanjuje pojavu bora, održava kožu čistom i asistira u hidrataciji stanica kože.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli S + M Miller (@apieceoftoast)

Night Pillow

Svilene jastučnice

U tekstu o trikovima koji će vam dati svjež i odmoran izgled, istaknuli smo i svilene jastučnice koje su postale trend za sebe. One su trenutno veliki beauty hit i smatraju se izvrsnim anti-age alatom. Pomažu koži da preko noći zadrže svoju prirodnu razinu vlage i umanjuju pojavu finih linija i bora. Nakon buđenja i ustajanja sa svilene jastučnice, na koži ne biste trebali primijetiti da ste se uležali i ona neće biti namreškana, a i frizura bi vam trebala biti puno bolja nego da ste spavali na pamuku i probudili se s bad hair day.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Slip Silk Pillowcase (@slipsilkpillowcase)

Posebna njega

Naravno, na spavanje ćete otići sa svim potrebnim kozmetičkim preparatima na licu i vratu, kako bi koža postigla svoj maksimalni potencijal u noćnoj obnovi stanica. Hidratantne kreme, serumi i ulja, naši su najbolji prijatelji za noćnu njegu kože, no postoje i specijalizirani preparati i tretmani koji sprečavaju nastanak bora dok spavamo. Na primer, Frownies Corner Eyes and Mouth Patches su prirodni anti-age flasteri koji po noći zaglađuju fine linije i bore. Jednostavno se nanose na okoloočno područje i oko usana te istovremeno omekšavaju facijalne ekspresije zbog kojih i nastaju bore.

Postoje i anti-age maske za spavanje, koje izgledaju baš poput onih putnih maskica od tkanine za zamračivanje i bolji san. Sleep Fountain Anti-Aging Sleep Mask ujedinjuje najnoviju tehnologiju s luksuznim materijalima (premium svila) i pomaže reducirati bore i smanjiti natečenost očiju. Kliničke studije otkrivaju i kako potpomaže proizvodnju kolagena i elastina.

 

Foto: Instagram, Dermstore, Amazon

Učitati još
Zatvori