Ljeto u gradu: Kako postići make up koji će trajati cijeli dan?

Ljeto u gradu: Kako postići make up
koji će trajati cijeli dan?

Nažalost, svi znamo kako vrućina utječe na naš make up. Da ne spominjemo uz to i cijelu situaciju sa zaštitnom maskom koju moramo nositi u zatvorenim prostorima i javnom prijevozu. Uz temperature koje svako malo dosežu svoj maksimum, susrećemo se s groznom kombinacijom šminke i nesnosne sparine. Ako ste među onima koji su još uvijek u gradu jer ste već bili na godišnjem odmoru, ili tek trebate otići, i ne želite da vam se šminka otopi čim izađete iz stana, trebat će vam proizvodi koji traju. Tajna make upa koji preživljava vrućinu, između ostaloga, leži u pronalaženju savršenog spreja za fiksiranje.

Ljeto je savršeno vrijeme za uložiti u sprej za fiksiranje šminke

Naravno, kad se suočavate s visokim temperaturama, nije uvijek poželjno ubaciti dodatni proizvod u svoju make up rutinu. No, postoje iznimke pogotovo kad se radi o sprejevima za fiksiranje šminke. Ako već trošite svoje dragocjeno vrijeme nanoseći make up, dodatni špric ili dva proizvoda koji je posebno formuliran da sve drži na svom mjestu, zasigurno je vrijedan dodavanja u rutinu. No, prije nego što posegnete za sprejem za fiksiranje, možete učiniti još nekoliko stvari koje će vašem make upu pružiti trajnu moć. Donosimo vam savjete slavne make up artistice, Lise Eldridge, o tome kako prilagoditi svoju make up rutinu tijekom ljeta u gradu.

Savjeti za dugotrajniji make up

Nakon što ste očistili svoje lice, izbjegavajte korištenje jako bogate hidratantne kreme koja bi mogla uzrokovati proklizavanje šminke. Potom nanesite kremu sa zaštitnim faktorom koja je neophodna ako provodite vrijeme na suncu. Obavezno odaberite formulu bez ulja.

Nakon toga nanesite matirajući primer s obje strane nosa, na bradu i na čelo, u tankim slojevima. On će vaš make up look učiniti dugotrajnijim. Nakon njega na red dolaze puder i korektor. Koristite puder lagane i dugotrajne formule te ga nanesite samo tamo gdje je to potrebno. Potom nanesite korektor na one dijelove kojima je potrebno dodatno prekrivanje, ali pazite da ne pretjerate.

Za kapke odaberite dugotrajno ​​sjenilo kremaste teksture. Nanesite ga vrhovima prstiju, u što manjim količinama, kako bi duže trajalo. Na kraju, ako je to potrebno, upotrijebite kist za blendanje rubova. Kad se radi o eyelineru i maskari, obavezno odaberite vodootporne formule. Dok je za obrve preporučljivo korištenje vodootporne olovke ili gela, a trebalo bi izbjegavati puderaste formule.

Uz to, ljeti uvijek koristite bronzer i rumenilo kremastih tekstura. Nanesite ih nježnim potezima uz pomoć kista kako ne bi bili preintenzivni. Potom nanesite ruž u tankom sloju i pričekajte koju minutu da se osuši, a nakon toga višak odstranite maramicom. Tako će vaš ruž trajati cijeli dan. Na kraju, sve što vam je potrebno je sprej kojim ćete fiksirati svoj uradak. U nastavku možete naći neke od naših omiljenih i najmoćnijih formula.

Top maglice i sprejevi za fiksiranje make upa

Clarins Fix’ Make-Up
Charlotte Tilbury Flawless Setting Spray
Urban Decay All Nighter Setting Spray

Foto: Instagram, Douglas, Kiehl’s, Cult Beauty

Učitati još
Zatvori