Jeste li čuli za ovaj trik uz koji će vam sjenilo na očima ostati nepomično cijeli dan?

Jeste li čuli za ovaj trik uz koji će vam sjenilo na očima ostati nepomično cijeli dan?

https://www.instagram.com/p/B9MxEAUpyEN/?utm_source=ig_web_copy_link

Vaši kapci su idealni, obrve popunjene, sve je savršeno blendano, a čak je i pažljivo naneseni tuš na mjestu. U mislima ste se potapšale po leđima i krenule sa svojim dnevnim obavezama misleći si kako ćete zadiviti svijet svojom glamuroznom pojavom. Međutim, samo nekoliko sati kasnije provjerite svoj odraz u ogledalu i sva čarolija je netragom nestala. Foiling je tehnika nanošenja sjenila koja pomaže u tome da se takve stvari nikad ne dogode.

Čak i ako koristite najkvalitetnija, ultra pigmentirana sjenila, ona svejedno imaju tendenciju izblijeđivanja, mrljanja i preslikavanja. No, u svjetlu ovog beauty problema, make up artisti su tijekom godina otkrili rješenje. Radi se o tehnici koja se zove foiling, a cilj ove tehnike je pojačavanje boja sjenila i produljeni život vašeg looka.

Što je ‘foiling’?

Postupak je jednostavan, a uključuje miješanje sjenila s fiksatorom ili primerom kako bi duže trajalo i ostalo nepomično. Umjesto da tapkate make up kistom po praškastom sjenilu i nadate se da će se primiti, foilingom se stvara kremasta tekstura sjenila. Make up artisti koriste ovu tehniku na crvenim tepisima kako bi pojačali boje i spriječili da sjenilo izblijedi, da se razmazuje i nakuplja. U nastavku pogledajte kako izgleda postupak foilinga.

https://www.instagram.com/p/B9Ku1UdJmAB/?utm_source=ig_web_copy_link

Odaberite omiljeno sjenilo

Ne želite zgrabiti bilo koje sjenilo jer ono može promijeniti pigment ili teksturu nakon što se susretne s vlagom. Kako biste bili sigurni da je vaše sjenilo doraslo ovom zadatku bilo bi dobro da birate metallic sjenila koja se mogu koristiti i u vlažnoj i u suhoj formulaciji – primjerice Tom Ford, Chanel i MAC imaju takva sjenila. Također, slobodni pigmenti boje mogu biti vrlo zabavni u kombinaciji s foilingom, ali često je potrebno malo više prakse kako bi se postigao najbolji efekt. Dakle, ako ste početnik, pridržavajte se svoje omiljene nijanse sjenila.

Navlažite svoj make up kist primerom ili fiksatorom

Nakon što odaberete svoje sjenilo, vrijeme je da dodate sredstvo za miješanje tj. primer ili fiksator. Njime ćete navlažiti kist za sjenilo. Ako inače sjenilo nanosite prstima, imajte na umu da kist definitivno pojednostavljuje stvari, pogotovo kada je u pitanju foiling. Omogućava vam preciznije nanošenje. Bez obzira na to je li vaše oružje izbora primer ili fiksator, budite oprezne da ne natopite previše niti kist niti sjenilo. Trebao bi biti vlažan, ali nikad potpuno mokar.

Sjenilo se nanosi tapkanjem

Sada slijedi zabavni dio nanošenja sjenila. Najbolji pristup ovome je nanošenje sjenila od unutarnjeg kuta oka prema sredini. Na taj način će ono savršeno reflektirati svjetlost svaki put kad trepnete. S vlažnim kistom prođite po sjenilu i otresite višak. Primijetit ćete da pada manje sjenila nego obično, upravo zahvaljujući fiksatoru ili primeru. Zatim nanesite sjenilo laganim tapkanjem kista po kapcima. Možda se odlučite usredotočiti na unutarnje kutove ili sredinu kapka, ali sjenila nanesena tehnikom foilinga mogu izgledati odlično i kad se nose preko cijelog kapka.

https://www.instagram.com/p/B8TtfPzJ23N/?utm_source=ig_web_copy_link

Ako želite stvoriti mat i metallic mješavinu, nanesite najprije mat sjenilo (bez upotrebe tehnike foilinga), a zatim foilingom nanesite metallic nijanse po izboru. Jednom kada nanesete sjenila, jednostavno nanesite omiljeni eyeliner, maskaru i ostalo. Ovaj profesionalni make up look trajat će cijeli dan.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori