Razmazuje vam se ruž ispod zaštitne maske? Evo kako to spriječiti

Uz to što na izlasku iz stana pazimo da ponesemo novčanik, mobitel i ključeve, sada moramo biti sigurne da sa sobom nosimo i zaštitnu maske za lice u svakom trenutku. Maske za lice postale su obavezne u javnom prijevozu, kao i u trgovinama i supermarketima. Naravno, važno ju je nositi da biste zaštitili sebe i one oko sebe. Međutim, neki su primijetili nekoliko svakodnevnih problema koji nastaju zbog nošenja maske. Osim toga što kod mnogih uzrokuje nastanak prištića i iritacija, neki su prestali nositi i svoj najdraži ruž upravo zbog maske. No, postoji način na koji možete spriječiti to da vam se ruž razmazuje ispod zaštitne maske. U nastavku možete naći detaljni vodič Hollie Ellis, Bobbi Brown make up artistice, i bezbrižno nositi svoj najdraži ruž.

Odaberite pravu formulu

Stručnjaci predlažu da odaberete matirajuće formule ruževa, a ako niste obožavateljica takvih ruževa, onda obavezno nanesite olovku za usne ispod ruža kako biste zadržali formulu na mjestu. Međutim, ako nemate niti olovku za usne, nanesite ruž i upotrijebite maramicu za uklanjanje viška proizvoda. Na taj način ćete spriječiti da vam se taj višak razmaže oko usana.

Charlotte Tilbury Matte Revolution Lipstick – Pillow Talk Original

Prilagodite svoju tehniku nanošenja

Uvijek prije ruža nanesite balzam na usne jer će ih to pripremiti za glatkiji i dugotrajniji sloj ruža. Ostavite balzam da se upija neko vrijeme, a ako nemate vremena onda višak odstranite maramicom. Potom, umjesto nanošenja ruža izravno na usne, nanesite ga vrhovima prstiju tapkanjem. Dobro pritisnite formulu na usne za bolji efekt i jaču boju. Na taj način se on neće preslikavati, niti prelijevati. Na kraju, stavite maramicu preko usana i lagano preko nje na usne nanesite puder u prahu za setiranje. Ovo će fiksirati vaš ruž, a da pritom ne postane previše suh.

Laura Mercier Beauty on the Fly Translucent Loose Setting Powder Glow

Što napraviti kad se vaš ruž razmaže?

U torbici uvijek sa sobom nosite korektor ili puder. Korektor u sticku odličan je za bilo kakve popravke koji su vam potrebni tijekom dana, a zauzima malo prostora u torbi. Upotrijebite vrhove prstiju i nanesite korektor preko mrlja od ruža kako biste posvijetlili ta područja i učinili da vam ruž izgleda svježije.

Uz ove savjete više nećete morati iznova i iznova popravljati i nanositi ruž na usne svaki put kad izađete iz trgovine ili autobusa i skinete svoju zaštitnu masku.

Foto: Instagram, Asos, Cult Beauty, Notino

0