Skandinavke najbolje razumiju zimsku njegu kože – ovo su njihove tajne

Skandinavke najbolje razumiju zimsku njegu
kože – ovo su njihove tajne

Skandinavke imaju sjajnu kožu usprkos grubim vremenskim uvjetima specifičnim za sjevernu Europu. One znaju brinuti o sebi i svojoj koži te se zaštititi od okoliša. Trenutno se ne može poreći da je pojam skandinavske ljepote u trendu, a postoje i mnogi beauty trendovi koje su one same definirale. Svijet je godinama opsjednut dobrim izgledom žena koje dolaze iz Danske, Norveške i Švedske. Ako ste ikad čuli za Elsu Hosk, Freju Beha Erichsen ili Fridu Gustavsson, znat ćete o čemu pričamo. One se već desetljećima nalaze na glasu kao jedne od najelegantnijih žena na svijetu.

Što to skandinavski pristup ljepoti čini toliko fascinantnim? Profesionalci ističu da je jedna od njihovih najvažnijih tajni vjerovanje u važnost poticanja sveukupne životne radosti, a ne samo nanošenje slojeva i slojeva losiona, seruma i krema. To je izuzetno važan dio holističke prirode skandinavskog beauty svijeta. U ovim se zemljama zdrava prehrana i sauna smatraju važnima poput dosljedne skincare rutine, a ravnoteža je na samom vrhu prioriteta. U nastavku doznajte koje su tajne za njegu kože Skandinavki.

Sauna je njihovo tajno oružje za uljepšavanje

Skandinavke vole ići u saunu kako bi se opustile i pročistile svaki kvadratni centimetar svog tijela. Odlazak u saunu ima različite benefite za um i tijelo te je savršen primjer toga kako zdrav život doprinosi ukupnom osjećaju ljepote. Istraživanja su dokazala da saune mogu biti korisne za održavanje pH ravnoteže kože, a one pridonose i boljoj kontroli nad proizvodnjom sebuma – što je idealno za masnu kožu lica ili kožu sklonu aknama. Međutim, oni koji imaju rozaceju trebali bi izbjegavati saune jer bi im vrućina mogla potaknuti crvenilo i upalu.

Puder nije must-have, ali zdrava prehrana definitivno je

Ako Skandinavke imaju zaštitni znak, to je zdrav i blistav ten te nisu velike ljubiteljice korištenja podloge, posebno tijekom dana. Kad je koža u vrhunskom stanju, nema potrebe ni za čim drugim. Međutim, u postizanju lijepe i zdrave kože Skandinavkama uvelike pomaže zdrava prehrana koja je bogata hranjivim sastojcima. One oduvijek ističu važnost uravnotežene prehrane te ju smatraju presudnom za osiguravanje obilja energije i antioksidansa za kožu.

Vjeruju u izreku ‘manje je više’

Skandinavski stil života uglavnom se temelji na filozofiji ‘manje je više’. Prema stručnjacima, ovo prelazi u sve aspekte života, od ljepote do posla. Sve to dovodi do znatno niže razine stresa. Zbog toga su Skandinavke vjerne basic rutini za njegu kože. One su živi dokaz da skincare rutina u devet koraka nije potrebna da bismo izgledale i osjećale se mladima.

Skandinavke doista prihvaćaju hygge

U skandinavskoj kulturi izrazito veliku važnost ima vrijeme koje se provodi s voljenim osobama. Ravnoteža između posla i života smatra se glavnim prioritetom, a odgovarajuće slobodno vrijeme također je vrlo važno. Hygge je danska tradicija koja se sastoji od intimnih obiteljskih okupljanja, dobre hrane uz svjetlo svijeća. Poanta je u tome da se otpusti i zaboravi na vanjski svijet kako biste sudjelovali u sjajnim razgovorima i vratili se sebi. Hygge podrazumijeva i vrijeme koje se ulaže u njegu kože. Uz to, Skandinavke se uistinu znaju opustiti kad za to dođe vrijeme, a to održava i njihovu kožu sretnom.

Tjelovježba je ugrađena u njihov stil života

U zemljama poput Danske postoji tisuće i tisuće bicikala koje možete svakog jutra vidjeti dok cijele obitelji na njima bicikliraju kroz grad. Ovakve aktivnosti u danu znače da su Skandinavke manje sklone stresu zbog stvari poput neiskorištenog članstva u teretani. Najbolja stvar u ovom pristupu tjelovježbi je to da nikad ne morate žonglirati oko radnog dana kako biste uklopili trening u svoj raspored. Ova vrsta ‘treninga’ dolazi prirodno i što je još važnije, besplatan je.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori